Докато тече , служебният министър на здравеопазването д-р се въздържа

...
Докато тече , служебният министър на здравеопазването д-р се въздържа
Коментари Харесай

МЗ не коментира болница „Лозенец“ докато тече проверката

Докато тече, служебният министър на опазването на здравето доктор се въздържа от коментар. Това оповестиха за БГНЕС от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
Софийски градски съд е удовлетворил настояването на някогашния шеф на болница „ Лозенец “ за прекъсване на регистрация на новото управление на здравното заведение.
 Директорът на болница Лозенец е блокирал назначението на новия екип Директорът на болница " Лозенец " е блокирал назначението на новия екип
Бившият шеф на болница " Лозенец " проф. Любомир Спасов е блокирал назначението на новия съвет на шефовете. Това излиза наяве от...
Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на измененията в управлението на " Лозенец " да бъде спряно до привършване на производството по жалбата на Спасов. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен период.
Д-р Спасов, който беше отпред на болничното заведение от 1998 година, бе освободен от своя пост в петък. Причината са нарушаванията при осъществяването на трансплантации. От 2019 година до края на април 2021 година в болничното заведение са открити 14 трансплантации на бъбрек от жив донор, за които има подозрения, че са противозаконни, защото реципиентите не са в родствена връзка с донорите. Става дума за младежи от Украйна и Молдова, които дават орган на свои " чичовци " и " лели " от Оман, Израел, Германия, Япония. В обособен случай е открито нарушаване на условията при трансплантация на черен дроб на върховен държавен чиновник, който е дописан в листата на чакащите в незабавно положение на идващия ден след интервенцията. Така той е изпреварил тримата пациенти, класирани преди него.
Д-р Кацаров назначи нов Съвет на шефовете в петък. Той включва доцент доктор Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев. Д-р Горнев, който сега е шеф на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „ Лозенец “, ще управлява болничното заведение до провеждането на конкурс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР