Докато светът чакаше със затаен дъх встъпването в длъжност на

...
Докато светът чакаше със затаен дъх встъпването в длъжност на
Коментари Харесай

Мъск иска да строи транспортни тунели под Маями

Докато светът чакаше със спотаен мирис встъпването в служба на американския президент, изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск обменяше известия с кмета на Маями за построяването на тунелна система под града във Флорида.
" Автомобилите и камионите, заседнали в трафика, генерират мегатони от токсични газове и частици, само че пътните тунели на @boringcompany под Маями ще решат този проблем и ще бъдат образец за света ", написа софтуерният магнат, добавяйки, че е обсъждал плана с губернатора на Флорида Рон де Сантис предходната седмица.
Мъск отговори на туит от кмета на Маями Франсис Суарес , който го кани в града, с цел да разиска „ евентуалните решения в интерес на нашето бъдеще “.
" Ако губернаторът и кметът желаят това да бъде направено, ние ще го създадем ", написа Мъск в Twitter.
Предложението идва на фона на напъните на Суарес да притегли вложителите и софтуерните разработчици от Силициевата котловина в Маями.
Мнозина са скептични към копаенето на тунели в заблатен терен, податлив към наводнения заради повишение на морското ниво.
" Не наподобява доста мъдро и сигурно ще бъде скъпо ", съобщи Къртис Гърли , професор по структурно инженерство в Университета на Флорида, заяви CBS Маями.
Флорида е ситуирана на поресто варовиково плато с доста отворени или подземни канали и постоянно там има наводнения и понори - кухини, които се появяват ненадейно заради ерозия на подпочвените води.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР