Докато социалната мрежа TikTok продължава да привлича потребители, и то

...
Докато социалната мрежа TikTok продължава да привлича потребители, и то
Коментари Харесай

Глобиха TikTok в Нидерландия за нарушаване поверителността на личните данни на непълнолетните потребители

Докато обществената мрежа TikTok продължава да притегля консуматори, и то най-вече измежду младежите, регулаторните органи проверяват възможните закани, на които са изложени малолетните консуматори.

Преди дни холандският регулатор CBP осъди TikTok да заплати санкция от 750 000 евро за нарушение на поверителността на персоналните данни на малолетни консуматори в Нидерландия, заяви France Soir.

За да бъде предпазена неприкосновеността на персоналния живот, платформите би трябвало да наблюдават техните консуматори да могат да създадат във връзка с изискванията, свързани с тяхното потребление. Холандският регулатор обаче е открил, че общите условия на TikTok са оповестени само на британски език, което затруднява холандските малолетни жители да създадат своя осведомен избор на родния си език.

" Това е нарушаване на закона за неприкосновеността на персоналния живот, основаващо се на презумцията, че хората постоянно би трябвало да имат ясна визия какво се прави с техните персонални данни ", е мнението на CBP, разпратено в известие до медиите.

От TikTok обявиха, че ще апелират глобата, защото са дали „ по-кратка и по-достъпна версия " за децата още през юли 2020 година, както и че наскоро са създали и други промени в тази тенденция.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР