Докато се приберат във възстановената си родина, украинските деца са

...
Докато се приберат във възстановената си родина, украинските деца са
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: В Столичната библиотека открихме кът с украински книги

Докато се приберат във възобновената си татковина, украинските деца са и наши деца.

В Столичната библиотека открихме ъгъл с украински книги. Парченца от вкъщи на майчиния им език. “ – сподели заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който откри „ Украински хартиен рафт “ в Столичната библиотека дружно с посланика на Украйна в България Н.Пр. Виталий Москаленко, шефа на Столичната библиотека Юлия Цинзова и Биляна Генова, шеф на дирекция „ Култура “ на Столична община.

На „ Украински хартиен рафт “ са показани забавни издания за възрастни и деца, художествена и научнопопулярна литература от украински класици и известни модерни създатели, първокласни албуми, книги за историята и културата на Украйна. Тези издания на украински език ще могат свободно да се употребяват както от читателите на Столична библиотека, по този начин и от жителите на Украйна и техните фамилии, които краткотрайно живеят в България. Посолството на Украйна подари 123 нови скъпи украински издания на Столичната библиотека в границите на плана.
„ Украински хартиен рафт “ („ Українська книжкова поличка “) има в 20 страни по целия свят – в Австрия, Турция, Литва, Словакия, Швеция, Чехия, Франция, Холандия, Гърция, Латвия, Финландия, Йордания, Хърватия, Ливан, Япония, Белгия, Албания, Швейцария, Южна Корея и Полша. Проектът се осъществя под патронажа на първата дама на Украйна госпожа Олена Зеленска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР