Докато се изкачвате по корпоративната стълба към върха, е най-добре

...
Докато се изкачвате по корпоративната стълба към върха, е най-добре
Коментари Харесай

7 фрази, които да използвате на работното си място, за да сте по-успешни

Докато се изкачвате по корпоративната стълба към върха, е най-добре да внимавате какво казвате и по какъв начин го казвате. Една дребна фраза, може да приказва доста за вас като човек и експерт. Без да се усетите може да кажете нещо, което да ви злепостави, както и противоположното - да спечелите уважението на сътрудници и хора на управителни постове.

За какво да внимаваме...

Списание Esquire състява къс лист изречения, които може да навредят на професионалния ви живот. Те оферират и различни изказвания, които да ви оказват помощ да обърнете всяка уязвимост и крах във опция да се докажете.

Ето какво не трябва да казвате и ето с какво да го замените

1. " Не мога " - " Това няма да стане по този метод - дано пробваме друг/друго "

Когато казвате, че не можете да извършите нещо, вие в действителност слагате границата на вашите качества и подготвеност. Когато дойдете като притежател на неприятни вести, уверете се, че ги представяте с известна позитивност. Винаги идвайте готови да се противопоставите на " не мога " с предложение, което смятате, че ще работи по-добре. Например, в случай че не можете да стигнете до срещата, кажете: " Тази дата не пасва на графика ми, само че можем да се срещнем на идващия ден ".

Ако по някаква причина физически не можете да се занимавате с нещо, което сте били натоварени да извършите, дайте пояснение и потърсете помощта на различен сътрудник. Ако извършите това, поемете цялостната отговорност за работата на вашия сътрудник

2. Вместо " Съжалявам, че би трябвало да ви уведомя ", казвайте " Както се оказа "

На всеки се е случвало да стартира мейл по този метод. Но започването на бизнес имейл или каквото и да е известие с думата " скърбя " може да провокира излишно напрежение досега на същинската част на въпроса. През 2011 година Genius Bar на Apple забрани потреблението на думата " за жалост " или " съжаляваме, че ви осведомяваме ", и вместо това я размени с " както се оказа ", с цел да не е толкоз отрицателно звучащо.

3.  " Трябваше да направиш "

Вместо това казвайте " Нека опитаме по различен метод "

Опитайте се да не хвърляте виновността, като заявите, че някой " трябваше " да направи нещо по избран метод. Казвайки това автоматизирано се поставяте в позицията на висшестоящ. Представете своята позиция, с цел да помогнете на човек да стигне до личното си решение.
 11 неща, които уверените хора в никакъв случай не вършат при изявление за работа
11 неща, които уверените хора в никакъв случай не вършат при изявление за работа

Те не бързат, не се извиняват ненужно и не се вършат на перфектни

4. " Бях ангажиран "

По-добре кажете " Ще наваксаме пропуснатото "

Ако изтъкнете, че сте били заети, вие казвате, че индивидът или задачата, с които се занимавате, не са били ваш главен приоритет. Вместо да изглеждате по този начин, като че ли някой ви лишава времето, би трябвало да изглеждате по този начин, че се радвате да да прекарвате времето си с някого, изключително в случай че става въпрос за работни връзки, които се нуждаят от подсилване.

5. " Не знам "

Вместо това кажете - " Ще схвана по какъв начин да стане/го направя "

Не е нужно да имате отговор на всеки въпрос, който ви задават, само че покажете желанието си да дадете научите още, когато явно не знаете нещо. Човек, който приказва с убеденост, евентуално ще бъде общопризнат като способен, счита Джо Милър, основен изпълнителен шеф на Women " s Leadership Coaching.

6. Не съм склонен с теб

Вместо това кажете - " Бих предложил различен вид "

Когато обсъждате даден въпрос, елементарното " не " може да бъде непосредствено, само че може да наподобява и жестоко. Никога не казвайте, че не сте съгласни с някого, тъй като това ще прозвучи персонално, а вместо това гладко преминете към друга опция.
 Тази 100-годишна жена към момента работи 4 дни в седмицата - нейният съвет за дълга и щастлива кариера
Тази 100-годишна жена към момента работи 4 дни в седмицата - нейният съвет за дълга и щастлива кариера

Подкрепен от Харвард " хак ", с цел да сте по-щастливи на работа

7. " Съжалявам, че стана по този начин... "

Вместо това кажете:  " Благодаря, че ми сподели грешката "

Може да си мислите, че извинението е учтиво, само че то може да стане досадно за слушане. Вместо да кажете " Много скърбя ", можете да кажете " Благодаря ви, че... ". 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР