Докато Сан Франциско се опитва да се съвземе от опустошителното

...
Докато Сан Франциско се опитва да се съвземе от опустошителното
Коментари Харесай

40% от жителите на Сан Франциско искат да напуснат града заради престъпността

Докато Сан Франциско се пробва да се съвземе от опустошителното влияние на пандемията COVID-19, престъпността и бездомниците в този момент се подреждат измежду най-големите аргументи за безпокойствие измежду локалните поданици, доста от които възнамеряват да се реалокират, сочат резултатите от анкета, заяви CBS.

Анкетата бе оповестена от Търговската камара на Сан Франциско и е основана на противоположна връзка от повече от 500 поданици на града. Установено е, че над 40 % споделят, че през идващите няколко години.

Линдзи Стивънс преди малко завършила с изнасянето си от града, споделя пред камерата:„ Няма нищо по-лошо от това да видя толкоз красиво място в подобен хаос и в действителност си мислех, че ще ми стане тъжно, когато хамалите натоварят последния резервоар в събота, и в никакъв случай не съм изпитвала по-голямо облекчение “, сподели Стивънс.

След повече от 12 години в Сан Франциско, тя неотдавна продаде жилището си и се реалокира в региона на Палм Спрингс.
 Сан Франциско върви към възбрана на лицевото различаване Сан Франциско върви към възбрана на лицевото различаване
Законодателите в Сан Франциско гласоподаваха за възбрана на потреблението на технологията за лицево различаване. Това е първият мерикански година..

„ Честно казано, през последните три години следим голям спад в качеството на живот и единствено беше засилено от Коронавирус “, сподели тя. „ Бездомността е сериозен проблем, хората не се усещат в сигурност, разхождайки кучето си... броят на взломните обири наподобява непрестанно нараства. “

Нейните усеща са отразени в резултатите от анкетата на камарата.

80% от жителите споделят, че престъпността се е влошила през последните години, 70% считат, че качеството на живот е намаляло, а 88% споделят, че ситуацията с бездомниците се е влошило.

76% също считат, че в кварталите с висока престъпност би трябвало да бъде главен приоритет.

„ Мисля, че сигурността е голяма грижа, даже преди две години, когато в началото се реалокирах назад в града, в никакъв случай не преглеждах избрани квартали като безусловно рискови “, сподели Минку Лий от Сан Франциско.
 Хиляди стачкуваха в Сан Франциско против климатичните промени Хиляди стачкуваха в Сан Франциско против климатичните промени
Хиляди излязоха на митинг в Сан Франциско против климатичните промени, съобщи AFP, представена от БГНЕС. В акцията участваха протестиращ...

24-годишният гражданин самичък стана жертва предишния петък. Той сподели, че се е насочил за „ щастливия час ” наоколо до парк Оракъл с приятелите си, когато е бил атакуван от скитник.

„ Той ругаеше, бутна ме, спъна ме, в действителност съм изплашен от случая “, сподели Лий.

Преобладаващите 82% от интервюираните обявиха, че биха желали да виждат повече чиновници на реда по улиците, с цел да оказват помощ на и проблеми с използването на дрога и алкохол.

Близо 75% поддържаха повече краткотраен заслон за бездомни хора.

По-рано този месец кметът Лондън Брид разгласи инвестиция от 1 милиард $, с цел да помогне за решаването на казуса през идващите 2 години. Това ще включва финансиране на жилищни услуги и услуги за психологично здраве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР