Докато руската инвазия в Украйна продължава, учителката по английски език

...
Докато руската инвазия в Украйна продължава, учителката по английски език
Коментари Харесай

Войната в час: Учителите в Русия, принудени да подкрепят инвазията в Украйна

Докато съветската инвазия в Украйна продължава, учителката по британски език Елена Багаева от сибирската република Бурятия взема решение да организира полемика със своите възпитаници за войната.

„ Опитах се да предам, че всяка война е неприятна, че не можеш да пожелаеш гибел на украинците и да ги мразиш. Те са хора като нас “, споделя тя пред локални медии през месец март.

Един от нейните възпитаници от 7. клас обаче записва полемиката. На идващия ден майката на ученика оповестява за случилото се на учебната администрация и на полицията. Тя упреква учителката в разпространяване на „ антируска агитация “.

Малко по-късно 31-годишната Багаева е упрекната в „ дискредитиране на съветските въоръжени сили “ – ново закононарушение, въведено с декрет след съветското навлизане в Украйна. На учителката е наложена и санкция в размер на 40 хиляди рубли, споделя „ The Moscow Times ”.

От началото на нашествието съветските управляващи прокараха своите известия и знаци, подкрепящи войната, в съвсем всички равнища на обществото. Това не подмина и учебните заведения и детските градини.

Много постоянно учебният личен състав, родителите и даже самите възпитаници взимат присъединяване в преследването на тези, които се опълчват на войната, която в Русия не се назовава по този начин, тъй като е нелегално. Нарича се " специфична военна интервенция ".

„ Това, което бихме могли да назовем провоенна агитация, се случва в множеството учебни заведения в цялата страна “, споделя Даниил Кен - началник на самостоятелния съюз на учителите, който е свързван с опозиционното придвижване на Алексей Навални.

По думите му от обществените мрежи може да се види, че близо 95% от учебните заведения в страната са се оповестили в поддръжка на нашествието в Украйна.

Училища в Московската област, както и в Република Башкортостан, даже демонстрират на учениците записи от речите на президента Владимир Путин от още в първия ден от нашествието, споделя Кен.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР