Докато Рупърт Мърдок се оттегля като председател на Fox и

...
Докато Рупърт Мърдок се оттегля като председател на Fox и
Коментари Харесай

Противоречивият медиен магнат: Кой е истинският Рупърт Мърдок

Докато Рупърт Мърдок се отдръпва като ръководител на Fox и News Corp, извънредни клипове от архива на BBC разкриват секрети за живота на медийния магнат.

Миналата седмица стана ясно, че  Мърдок се отдръпва от поста ръководител на фирмите Fox и News Corp. Постът ще бъде стихотворец от най-големия му наследник Лаклан в средата на ноември.

92-годишеният магнат, сподели, че ще остане в ролята на почетен ръководител, това съставлява огромно разхлабване на юздите за човек, който е упражнявал голямо въздействие върху английските и американските медии и политика в продължение на десетилетия.

Мърдок е спорна фигура от двете страни на Атлантическия океан. 

An examination of Bob Iger’s $60 billion investment in Disney’s parks and whether it was yet another misfire, Rupert Murdoch’s legacy, and the debuts of Instacart, Arm, and Klaviyo.

New, from
— Puck (@PuckNews)
Личността на Рупърт Мърдок изглежда е загадка за мнозина. И по този начин, какъв е той в действителност?

Ексклузивни клипове от архива на BBC дават известна визия за индивида, неговите странности и философия. Какъв е бил, в края на 30-те си години?

През 1968 година той купува английския вестник The News of the World. Той построява бизнес портфолио в родината си Австралия. Малцина по това време осъзнаваха, какъв до какво ще докара тази негова инвестиция.

В изявление след придобиването на вестника той изясни на кореспондент за какво е решил да купи дялове в The News of the World – и също по този начин разкри, че като притежател е доста благополучен да се намеси в публицистичния надзор „ в случай че е належащо “. Именно тази подготвеност да се намесва, наред с други неща, го направи толкоз спорна фигура през годините.

През 1969 година, той дава изявление на Дейвид Димбълби за BBC. В диалога Мърдок се противопоставя на профил, представен от Димбълби, който го разказва като принадлежащ към „ нахалната, мъжествена, австралийска традиция, която разрешава на дамите да извършват роля на подчинена “.

В същото интервю Мърдок споделя за брачната половинка си Анна Мърдок.

Медийният магнат показва, че Анна е израснала  в Глазгоу, тя се реалокира в Австралия със фамилията си и среща Рупърт, до момента в който работи като млад публицист в неговия вестник в Сидни Daily Mirror.

Тя и Рупърт бяха женени 32 години, до момента в който не се разведоха през 1999 година, написа BBC.

 Анна Мърдок описва брачна половинка си „ като добър австралийски предприемач “ – като в същото време се съгласява с Димбълби, че животът като брачна половинка на магнат е „ от време на време ужасяващ “ и „ уединен “.

Tези моменти от живота на Мърдок демонстрират, че той е едновременно ярка само че неуверена, буйна и безмилостна фигура.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР