Докато ремонтите на пътищата след лятото продължават, през тази седмица

...
Докато ремонтите на пътищата след лятото продължават, през тази седмица
Коментари Харесай

Стар или нов автомобил да си купим?

Докато ремонтите на пътищата след лятото не престават, през тази седмица в границите на плана „ Енергетика и климат “ още веднъж се заприказва за възбрана на вноса на коли по-стари от 20 години у нас. 

Според публични данни най-масовият автомобил, който кара българинът, е 10-годишен, импортиран от Германия или Италия. И до момента в който едни не влагат средства в поддръжката на по-старите си  коли и го карат до момента в който могат. Други се стремят да обслужват колата си, по допустимо най-хубавият метод.

Близо 300 000 коли втора ръка са регистрирани у нас през последната календарна година, разяснява бТВ.

При новите броят е доста по-малък – към 55 000.

За Димитър, който е автомонтьор от 30 години, не постоянно по-новият автомобил е в по-качествено техническо положение.

„ Има над 20 години коли, които притежателите не желаят да се разделят с тях, могат да стигнат от точка А до точка Б без проблеми. Примерно на 10-годишен автомобил с ремонт на мотора и купето, само че ще стартира да се разпада, от същата марка имам автомобил на 20 години, който е в пъти по-добро положение, няма петънце наслойка. Така че е доста релативно кой автомобил на какъв брой години е, къде е стоял, дали около влажния Дунав дали на софийските улици “, изясни Димитър Димитров, автомонтьор.

На този декор китайските електрически коли стават все по-купувани в Европа, макар опитите за регулация. Причината – доста по-ниските им цени. Но и тук вносителите на амтомобили са безапелационни:

" Внасяме коли от 22 години. Ако мислите, че не желаете да си купят нови коли, просто се заблуждавате. При инспекции на газ анализатори и всички други съставни елементи - си проличава, че старите коли са по-надеждни от другите, а и надали тъкмо това би избавило екологията, сега със засилените ограничения мисля, че е реализирано това, което би трябвало “, споделя Димитър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР