Докато разузнавателен самолет P-3 Orion от американския Военноморски флот е

...
Докато разузнавателен самолет P-3 Orion от американския Военноморски флот е
Коментари Харесай

Пентагонът за екшън над Черно море: Руски изтребител Су-27 прелетя на 3 метра от разузнавателен P-3 Orion

Докато разследващ аероплан P-3 Orion от американския Военноморски флот е кръжал в интернационално въздушно пространство над Черно море в понеделник, съветски изтребител е прелетял на към 3 метра от него. Това написа американското консервативно издание Washington Examiner, като се базира на информация от Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Американският аероплан е бил заставен да приключи задачата си прибързано поради случая, предава и CNN, като прецизира, че това е следващото от рисковите прелитания, които се подхващат предумишлено от Русия през последните години.

Русия усили значително военното си наличие в района, откакто причисли Крим през 2014 година. Миналия месец, два американски F-22 засякоха съветски бомбардировачи, малко, откакто те бяха прелетели зад линията на зоната за деескалация в Сирия, напомня Washington Examiner.

Руското военно ведомство разгласи преди минути позицията си за случая: Су-27 прихвана покрай границата на Русия аероплан за радиоелектронно разузнаване ЕР-3Е " Aries II " на Военноморски сили на Съединени американски щати. Преди това дежурните средства за надзор на въздушното пространство откриха неопозната цел над неутралните води на Черно море, която се движеше в посока на съветската територия.

Су-27 се приближи до самолета на безвредно разстояние, разпознава го и го съпровождаше, като не допускаше той да наруши съветските граници ", се споделя в известието на министерството на защитата на Русия, представено от информационните организации.

След като разследващият аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати е трансформирал курса на полета си и е почнал да се отдалечава от съветската територия, Су-27 се е върнал на летището.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР