Докато расте, учителите на Джейсън Ардей са пределно ясни -

...
Докато расте, учителите на Джейсън Ардей са пределно ясни -
Коментари Харесай

Джейсън Ардей, който не може да чете и пише до 18, а сега е професор в Кеймбридж

Докато пораства, учителите на Джейсън Ардей са пределно ясни - животът му несъмнено ще бъде сложен.
 Каору Митома, Брайтън и по какъв начин японецът отхвърля професионален контракт, с цел да следва в университет
Момчето, което избра образованието пред професионалния контракт

Каору Митома дава образец

Когато е единствено на три години, Джейсън Ардей е диагностициран с аутизъм и закъснение на развиването. Заради това положение, до 11-годишна възраст той не може да приказва, а до момента в който не става на 18, не може да чете и написа.

Самият Джейсън Ардей признава, че не доста учители са имали религия в него. " Образователните психолози и поведенческите терапевти бяха... доста твърди в преценката си, че ще ми е мъчно в бъдеще и няма да мога да се оправям самичък в живота. "

Скептично настроените учители тогава обаче надали са предполагали, че ученикът им освен ще стартира да се оправя с всичко напълно самичък, само че и на 37 години към този момент ще е назначен като професор по социология на образованието в университета в Кеймбридж. Така Джейсън Ардей става най-младият негър професор в университета.

Пред CBS News той споделя, че ключът към възхода му е вероятността. " Майка ми в никакъв случай и по някакъв метод не ми е говорила, че съм в неравностойно състояние. " Джейсън Ардей даже дефинира парализата на речта си като " благословия ", защото тя му е разрешила да следи по какъв начин си взаимодействат хората. А когато към този момент като млад мъж се е научил да чете и написа, наблюденията му са оживели.

Майката на Джейсън Ардей има основна роля в развиването му. Тя е индивидът, който му оказва помощ да опознае света и постоянно му е напомняла, че е блажен и с огромен шанс, че може да продължи да прави " страхотни неща ". Професорът, несъмнено, е признателен освен на майка си, само че и на всички " невероятни хора ", които има до себе си.

Пътят му до Кеймбридж, както бихме предположили, въобще не е елементарен. Джейсън Ардей, който е роден и израснал в Южен Лондон, първо постъпва в лицей, с цел да приключи физическо образование, като преди да се квалифицира като преподавател, продължава образованието си с две магистратури. След това получава докторска степен в Ливърпулския университет John Moores. Впечатляващо е също, че самичък заплаща образованието си, като работи в магазини и дрогерии.

Джейсън Ардей споделя още, че персоналният му опит е оформил стила му на преподаване, който е построен върху обич, взаимност и схващане. " Това, което е в действителност значимо, е да внушиш религия на хората ", безапелационен е той.
 Оскар Оглина - момчето, което пребори рака и сбъдна фантазията си
Момчето, което пребори рака и сбъдна фантазията си

И към този момент е квалифициран доктор

Освен това е решен да концентрира работата си и върху неналичието на чернокожи и хора от малцинствени групи във висшето обучение и университетските среди. Освен Джейсън Ардей, в университета в Кеймбридж има единствено още петима чернокожи професори. Статистиката сочи, че едвам 160 от близо 23 000 професори в Обединеното кралство са чернокожи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР