Докато растат децата попиват всичко от обкръжението си. Те се

...
Докато растат децата попиват всичко от обкръжението си. Те се
Коментари Харесай

Винаги казвайте тези неща на децата си

Докато порастват децата попиват всичко от обкръжението си. Те се учат освен от своите преподаватели в учебно заведение, само че и от родителите си. Възприемат положителните образец посредством дейностите, само че и построяват избрани черти на характера си с помощта на това, което им се приказва у дома.
Невнимателно подбраната тирада е в положение да породи у детето неустановеност, комплекси за непълноценност, страхове и терзания. Затова и родителите не трябва да крещят на малчуганите, да демонстрират експанзия и принуждение, или пък да ги наскърбяват.
 Защо децата плачат, до момента в който спинкат Защо децата плачат, до момента в който спинкат
Не съществува по-прекрасна панорама от спящо дете. Когато обаче вашето мъниче стартира да плаче на сън, това значи, че съществува някаква...
Добрите думи, въпреки това, са в положение да стимулират мъниците и да ги изградят като способни, виновни и целенасочени младежи, които са потребни за обществото. Ако и вие желаете вашите наследници да са уверени, дейни и независими, ето няколко изречения, които е желателно да им повтаряте постоянно.
Благодаря ти за помощта!
Родителите би трябвало да демонстрират на децата си, че са им признателни, когато те оказват помощ. Изразяването на това възприятие с думи е извънредно значимо за малчуганите по няколко аргументи. На първо място децата се твърдят, че са свършили нещо положително и се усещат потребни. Освен това се учат на усърдие и имат тласък да продължат да бъдат дейни. Учат се и да правят оценка непознатата помощ и да я насърчават – умеене, което ще им е доста потребно при контакт с други хора, когато порастват.
Справи се ужасно!
 Думите, които децата НИКОГА не би трябвало да чуват Думите, които децата НИКОГА не би трябвало да чуват
Децата са най-фините и нежни създания на света. С тях би трябвало да се подхожда толкоз деликатно и точно, все едно държим кристалче в...
Похвалите на родителите могат да вдъхнат кураж в децата. Ако малчуганите чуват единствено рецензии и корекции от страна на възрастните, това влия зле на самочувствието им. Те израстват плахи и без предпочитание за изяви. Остават с вътрешното чувство, че не ги бива в нищо и се опасяват под паника от неточности. Децата, на които им се повтаря, че могат да се оправят с сложна обстановка и ще го създадат ослепително, имат доста по-голяма религия в себе си и хъс да се борят с компликациите.
Имаш ли концепция по какъв начин да постъпиш в този момент?
Това е въпрос, който би трябвало да зададете на детето си в обстановка, която е заплетена за него. След задаването му оставете малчугана да намерения и да изрази себе си. Фразата е хубава, тъй като подтиква детето да мисли, да планува събитията и да взема решения. С този въпрос развивате въображението на детето, възпитавате го като стратег, давате поле за изява на неговите логичен разсъждения. Впоследствие и даже и да не сте съгласни с неговото мнение, не го укорявайте. По-скоро се пробвайте да му предложите и друго решение на казуса, в случай че смятате, че по този начин е по-добре.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР