Докато премиерът Бойко Борисов обяснява, че няма никакъв бежански натиск

...
Докато премиерът Бойко Борисов обяснява, че няма никакъв бежански натиск
Коментари Харесай

Статистика: През юли увеличението на мигрантите в България е близо до двойно

Докато министър председателят Бойко Борисов изяснява, че няма никакъв бежански напън върху България, тъй като се е схванал с турския президент Ердоган по въпроса, съгласно формалните статистики на Министерство на вътрешните работи незаконните мигранти у нас са се нараснали близо два пъти. При това става дума единствено за арестуваните от органите на реда, а не за тези, които не престават да минават гладко през страната или пък да се разхождат необезпокоявани във вътрешността ѝ. Това написа вестник " Сега ".
През юли са арестувани общо 298 жители на трети страни, от които 27 на вход, 60 - на излаз без регистрация и 211, които обитават нелегално навътре в страната. Броят им е с 81.7% по-голям спрямо предходния месец (164 лица), написа в Месечна информация по отношение на миграционната конюнктура в България за юли 2019 година Това са последните данни в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, само че наклонността евентуално се е запазила и през август.
Според справката през януари-юли 2019 година са арестувани общо 1256 жители на трети страни. От тях на входа на държавната граница – 253, на изхода без регистрация – 261 и открити в противозаконен престой навътре в страната 742 лица. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2018 година (995) се регистрира нарастване с 26.2%.
В същото време Нова телевизия сподели клипче, на което с надпис България и емотикон усмивка се вижда дълга опашка от мигранти, които се катерят по стълба, с цел да преминат ограда, за която се твърди, че е тази по българо-турската граница. Телевизията категорично означи, че от Гранична полиция не са поискали да разясняват, само че не са отрекли, че става дума за нашата граница.
Вътрешният министър Младен Маринов също регистрира растеж в опитите за незаконно прекосяване на българо-гръцката граница и свърза това с усложняването на обстановката в Близкия изток и Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР