Докато предприятията и потребителите в цяла Испания се борят да

...
Докато предприятията и потребителите в цяла Испания се борят да
Коментари Харесай

Криза с доставките на продукти в Испания заради протест на транспорта

Докато предприятията и потребителите в цяла Испания се борят да се оправят с възходящите цени на силата, безсрочна стачка в цялата страна, проведена от дребни транспортни компании, докара до съществени разстройства във веригата на доставки.

Всъщност Испанската федерация на хранително-вкусовата индустрия (FIAB), водещата бизнес асоциация в региона на храните и напитките в Испания, осъди " сериозните проблеми във веригата за доставка на храни заради транспортната стачка ".

Но освен магазините за хранителни артикули се борят да запълнят празните лавици на фона на паническото извършване на покупки и по-малкото доставки, съобщи БГНЕС.

В понеделник Inditex, най-големият търговец на дребно на облекла в света, предизвести, че доставките в Испания може да се забавят поради митинга.

Строителните асоциации също предизвестяват, че плановете скоро могат да спрат, защото не могат да бъдат доставени основни материали.
Протест в Испания Видео: YouTube/euronews (en espanol)
Невъзможно е да се подсигурява съответна дистрибуция на основни артикули за един толкоз значим бранш като строителството ", се споделя в изказване на най-големите асоциации на циментовата индустрия в Испания. " Веригите за доставки са все по-засегнати с всеки минал ден и са изложени на сериозен риск от огромни съкращения или цялостно спиране и срив. "

 

Пакетирането и неналичието на доставки към този момент накараха някои фабрики, в това число този на Volkswagen в испанския район Навара, да спрат напълно производството, до момента в който получат нужните елементи.


Това единствено в допълнение изостря проблемите по веригата за доставки в Испания, където някои други енергоемки фабрики, в това число водещите производители на стомана в страната, към този момент трябваше да спрат производството си поради стремглавите цени на електрическата енергия.


Междувременно няколко групи риболовци взеха решение към този момент да останат на сушата както поради опасността, че рибата им няма да бъде доставена, по този начин и поради високите цени на горивото за лодки.

Фермерите също имат проблеми с преместването на пресни артикули като мляко. Други не получават основни доставки на фуражи за животни, които също са станали фрапантно по-скъпи заради продължаващата инфлация и последствията от войната на Русия в Украйна.

В някои региони разочаровани таксиметрови водачи, фермери и риболовци даже се причислиха към придвижването на водачите на камиони.

В понеделник трима министри от държавното управление организираха среща с Националния комитет по авто превоз на Испания, с цел да намерят решение, само че платформата, която стои зад митингите, съобщи, че стачката няма да спре, до момента в който нейните представители не беседват непосредствено с държавното управление.

След срещата министрите оповестиха пакет от помощи в размер на 500 млн. евро за целия бранш на товарните транспорти. Но от платформата обявиха, че това няма да реши проблемите им, по тази причина стачката продължава.

През февруари, преди войната в Украйна да избухне и да докара до внезапно повишаване на цените на силата, цените на силата към този момент бяха повишили инфлацията в Испания със 7,6% - най-високото равнище от 35 години насам.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР