Докато предишният модул разглеждаше устойчивостта и готовността“ – доколко Обединеното

...
Докато предишният модул разглеждаше устойчивостта и готовността“ – доколко Обединеното
Коментари Харесай

Запитването за COVID ще се рестартира днес, като се фокусира върху „основното вземане на решения и политическото управление“

Докато предходният модул разглеждаше „ устойчивостта и готовността “ – до каква степен Обединеното кралство беше готово за пандемия – този ще прегледа деликатно по какъв начин политиците се оправиха с експлоадирането в Обединеното кралство сред януари 2020 година и февруари 2022 година, когато бяха отстранени окончателните ограничавания.

Бившият министър-председател Борис Джонсън, неговият тогавашен министър на опазването на здравето Мат Хенкок и най-близкият му асистент Доминик Къмингс са измежду тези, които се чака да дадат показания.

Медицинските специалисти и учените, които се показваха дружно с политици на ежедневните конференции на Даунинг Стрийт, като основния медицински шеф професор сър Крис Уити, също ще се появят.

В предходния модул господин Хенкок признава, че отговорът на държавното управление на планирането на пандемията е бил и учените настояват, че реагират на вируса.

Никола Брук, юрист от Broudie Jackson Canter, която съставлява групата на опечалените фамилии, сподели, че изчакайте последния модул беше „ разочароващо “.

Тя също по този начин подлага на критика правните пререкания на господин Джонсън с Върховния съд по отношение на следствието.

Изображение: Мат Хенкок дава доказателства за първия модул от следствието за Коронавирус

Прочетете повече от Sky News:
Учени във имунизацията против Коронавирус печелят Нобелова премия
Лекарство, употребявано за лекуване на вирус, обвързван с разновидности
Устойчивостта на Коронавирус да се рестартира преди зимата

„ Имаме беше заставен да направи изказвания по следствието, без да се възползва от решителен материал, в това число основно свидетелско изказване от Доминик Къмингс и достъп до телефонните известия на Борис Джонсън по време на сериозните стадии на пандемията. Ние към момента ги чакаме ", сподели тя.

" Разбираемо, опечалените фамилии се усещат по този начин, като че ли това е едно предписание за вземащите политически решения и едно предписание за тях.

" За страдание, опечалените ще бъдат оставени да следят в профил, откакто всички като се изключи едно от нашите претенции за 23 опечалени очевидци да дадат показания във втори модул бяха отказани.

„ Те са тези, които имат директен опит от първа ръка за това, което държавното управление можеше и трябваше да се оправи по-добре и трябваше да бъде в центъра на следствието, което ще бъде доста по-бедно без техния принос. "

Изображение: Националната мемориална стена на Covid в Лондон. Снимка: AP

Други специалисти които би трябвало да дадат доказателства за този модул, който се организира в централен Лондон, включват професор Филип Банфийлд от лекарския съюз на Британската здравна асоциация и някогашния комисар по въпросите на децата Ан Лонгфийлд DBE.

Има обособени модули - 2A, 2B и 2C - за това по какъв начин са взети децентрализирани решения в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР