Докато повечето актьори получават поне разумна заплата, тези холивудски знаменитости

...
Докато повечето актьори получават поне разумна заплата, тези холивудски знаменитости
Коментари Харесай

Стотици милиони долари хонорар: 5 от най-добре платените роли в историята

Докато множеството артисти получават най-малко рационална заплата, тези холивудски звезди печелят стотици милиони долари за роля. 

Много професионални артисти не изкарват парите, които биха желали, и са подложени на тормоз от страна на продуцентите. Не може да се каже същото обаче за други суперзвезди, които вечно затвърдиха имената си на холивудския Олимп, изпълнявайки емблематични кино функции .  

Ето кои са някои от най-добре платените функции в историята на киното:  

Робърт Дауни Джуниър - Отмъстителите: Война до безкрайност (2018) 
Хонорар: 75 милиона долара 


 том круз Getty

Робърт Дауни-младши печели 75 милиона $ за емблематичната си роля на Железния човек (Тони Старк) в „ Отмъстителите: Война безконечност “. Общо артистът получава 450 милиона $ за присъединяване си в,,Киновселената на Марвел ”, което стартира с,,Железният човек ” (2008) и приключва с появяването му в,,Отмъстителите: Краят ” (2019). Изглежда напълно разумно основният артист в един от най-успешните франчайзи на всички времена да получи подобен неделикатен хонорар, даже и по днешните стандарти.  

Том Круз - Мисията невъзможна: Режим Фантом (2011) 
Хонорар: 75 милиона долара 


 том круз Getty

Ролята на Итън Хънт във кино лентата " Мисията невъзможна: Режим Фантом " донася на Том Круз облага от 75 милиона $.  Размерът на хонорара е разгласен авансово на артиста, с цел да може сполучливо да възроди франчайза „ Мисията невъзможна “ след провалените втора и трета част. Доходът му разрешава да заеме първо място в листата на Forbes за най-влиятелните артисти през 2012 г.   

Киану Рийвс - " Матрицата " (1999) 
Хонорар: 83,3 милиона долара 


 артисти Getty

За всички филми, свързани с франчайза на Матрицата, Киану Рийвс печели към 250 милиона $, т.е. 83,3 милиона $ за всяка част.  В същото време артистът, който е прочут и с благотворителната си активност, подарява огромна част от хонорара си на организации, които оказват помощ на хора с левкемия. Както самият Рийвс споделя, още преди да снима първата част на Матрицата, той печели задоволително, с цел да не се тревожи за финансовото си положение до края на живота си, тъй че може да си разреши да харчи хонорарите си за подкрепяне на други, по-нуждаещи се хора. 

Уил Смит - Мъже в черно 3 (2012) 
Хонорар: 100 милиона долара 


 артисти Getty

Сделката на Уил Смит със основателите на паметния екшън " Мъже в черно 3 " включва общо първичната заплата и част от приходите.  Така Смит става един от най-добре платените артисти в Холивуд. В същото време в пика на кариерата си Уил Смит печели някъде сред 20-30 милиона $ на филм. Такъв хонорар не наподобява забележителен на фона на заплатата му от 100 милиона $ в Мъже в черно 3.   

Том Круз - Топ Гън: Маверик (2022) 
Хонорар: над 100 милиона долара 


 артисти Getty

Том Круз съумява да завоюва повече от 100 милиона $ с помощта на фотосите си в трагичния екшън филм.  Той си урежда преференциална договорка, която му разрешава да забогатее, частично с помощта на големия триумф на кино лентата в световния боксофис. И до ден сегашен Том Круз остава най-добре платеният артист на всички времена.  С хонорар от над 100 милиона $, Круз слага летва за сътрудниците си, която даже той евентуално ще има компликации да надмине скоро. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР