Докато посещават италиански град по работа, Силвия Омбелини и съпругът

...
Докато посещават италиански град по работа, Силвия Омбелини и съпругът
Коментари Харесай

„Туристите преосмислят връзката си със Земята“

Докато посещават италиански град по работа, Силвия Омбелини и брачният партньор й Симоне Рикарди мечтаят за концепцията да основат уеб страница, отдаден на устойчивия туризъм.

Г-н Рикарди работеше за италиански университет по това време, преди 10 години, и трябваше да отиде в град Потенца в южно от страната за конференция.

Двойката споделя, че е желала да резервира хотел с положителни екологични характерности, само че в действителност им е било мъчно да намерят подобен. „ Търсихме стабилно настаняване, само че не беше толкоз елементарно да се откри онлайн и да се резервира “, споделя госпожа Ombellini.

Така това провокира концепцията за бизнес - уеб страница, наименуван Ecobnb, където хората могат да търсят природосъобразни хотели, жилища чартърен, пансиони със закуска и други форми на настаняване.

" Искахме да създадем място за среща сред еко пасажери и притежатели тук-там за настаняване, които влагат в по-добро бъдеще “, прибавя госпожа Ombellini. 3000 парцела по целия свят, от веганска и органична фермерска къща в Тоскана до еко планинска хижа в Коста Рика.

За да се показват на уеб страницата, доставчиците на настаняване би трябвало да се срещнат на най-малко пет от 10 стандарта. Това са - потребление на 100% възобновима сила, сервиране на органична или локална храна, събиране и наново потребление на дъждовна вода, потребление на електрически крушки с ниска консумация, потребление на слънчева сила за стопляне на вода, наблюдаване, че повече от 80% от отпадъците се рециклират, потребление на екологично разчистване артикули, имат инсталирани редуктори на водния поток, включват екологична архитектура и са налични без кола.

Пътуващите обаче могат да филтрират търсенето си, с цел да намерят съответни ползи като като храна на растителна основа и станции за зареждане на електрически транспортни средства, захранвани от възобновима сила.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР