Докато по-голямата част от Вашингтон е завладяна от бурята на

...
Докато по-голямата част от Вашингтон е завладяна от бурята на
Коментари Харесай

Войната за забраната на електронните цигари

Докато по-голямата част от Вашингтон е превзета от бурята на импийчмънта, която се завърта към Доналд Тръмп, на няколко пресечки до Белия Дом – на авеню „ Пенсилвания ” - изпълнителни органи обмислят следващия евентуален президентски прелом.
Тръмп е планувал опцията скоро да забрани ароматизираните артикули за електронни цигари - и даже да забрани въобще да вайпинг продуктите. А заинтригуваните страни в света на тютюна и никотина не са удовлетворени от това, съобщи БГНЕС.
През последните три седмици Индия и американският щат Масачузетс не разрешиха продажбата на електронни цигари. Два други щата - Ню Йорк и Мичиган - не разрешиха ароматизираните електронни цигари.
И от октомври администрацията на Тръмп желае да забрани всички артикули, разнообразни от тютюневи.
Докато Европа до момента избягваше сходни ограничения, вместо това се нападна продуктът, за който мнозина специалисти в промишлеността смятаха, че ще бъде тяхното бъдеще.
„ Това е основен миг за промишлеността “, споделя Хауърд Уилард, ръководител и изпълнителен шеф на тютюневия колос Altria, главен участник в топ американския производител на електронни цигари Juul.
" Vaping е в точка на изкривяване "
В сряда, малко преди отварянето на индустриалния конгрес във Вашингтон, Juul разгласи корпоративни промени, в това число промяната на своя изпълнителен шеф.
Индустрията е изправена пред два казуса: възходящата известност на vaping измежду младежите и неотдавнашната детонация на случаи на белодробни болести, някои от тях съдбовни, явно свързани с vaping пълнителни касети, закупени на черния пазар.
Засега токсичната съставна част не е разпозната.
Промишлеността е съгласна, че потреблението би трябвало да бъде лимитирано до тези над 21-годишна възраст и трансферира виновността върху държавните управления, които не съумяват да санкционират магазините, продаващи на малолетни купувачи.
Но цялостната възбрана на електронните цигари в името на намаляването на вредата не е действителна и е безусловно неуместна, обявиха на конференцията във Вашингтон, отбелязвайки, че цигарите имат надалеч по-лоши резултати и не са неразрешени.
Филип Морис Интернешънъл залага на своя IQOS: нещо като къса цигара, сложена в устройство, което загрява тютюна и отделя пари, за които компанията твърди, че са по-малко нездравословни.
По време на една сесия на форума гръцкият кардиолог Константинос Фарсалинос прегледа въпроса със възбраната в Индия, като означи, че в страната умират един милион пушачи всяка година.
" Те не разрешиха минимум нездравословните никотинови артикули, които имаха на пазара ", сподели той с неуважение.
Дейвид Суанор, асистент професор по право в Университета в Отава, отвърна: „ Това е немарливост в региона на публичното здраве “.
В Япония течният никотин е неразрешен, само че цигарите са законни.
Американският сенатор Ричард Бър, републиканец от щат Северна Каролина, произвеждащ тютюн, посочи " яростта " към заплахите от електронните цигари и съпостави възможната им възбрана с " лов на вещици ".
Той упрекна щати като Масачузетс, че постановат забрани, в случай, че „ те имат безусловно нулеви обстоятелства, с цел да създадат умозаключение “.
На друга полемика участниците се насочиха към Световната здравна организация, която това лято изрази възражението си против електронните цигари.
Сред най-мощните регулаторни организации " надалеч най-лошият и най-опасен е СЗО ", съобщи консултантът Клайв Бейтс и добави, че основаният в Женева орган има " обща наклонност към рискови позиции ".
За да преживеят рецесията, ръководителите на промишлеността признават, че би трябвало да разрешат казуса си с доверието.
Някои желаят да могат да доближат до пушачите, които търсят опция, а също по този начин считат, че е допустимо да се популяризират за тези над 21 години, като се заобикалят по-младите консуматори, даже в Интернет.
„ Вярваме, че продуктите от последващо потомство могат да се продават отговорно на възрастни консуматори “, споделя Рикардо Оберландер, президент и изпълнителен шеф на Reynolds American Inc, дъщерно сдружение на British American Tobacco
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР