Докато питаме кой ши на опрай“, нищо добро не ни

...
Докато питаме кой ши на опрай“, нищо добро не ни
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: И светец да си изберете, няма да ви „опрай“!

”Докато питаме „ кой ши на опрай “, нищо положително не ни чака. ” Така приключва пост на сценариста на Слави Трифонов - Иво Сиромахов, във фейсбук.

Вижте целият му коментар:

" Кой ши на " опрай "?

Има едно изследване, което изследва по какъв начин другите нации възприемат аргументите за проблемите си. Германците да вземем за пример считат, че 90 % от проблемите им са в самите тях и би трябвало да потърсят решението им в себе си. Българите пък считат, че 90 % от проблемите им са отвън тях и надлежно чакат решение извън.
 Сашо Диков с безпощадна рецензия към Слави: Самоубиваш се, разсъни се! Сашо Диков с безпощадна рецензия към Слави: Самоубиваш се, разсъни се!
Журналистът Сашо Диков се обърна към Слави Трифонов посредством Facebook. В отвореното писмо Диков подлага на критика дейностите на шоумена и политик в...



Това в действителност е повода за провалената политика на България. Избирателите подхождат към изборите с вярата някой „ да ги опрай “. „ Костов ши на опрай “, „ Царя ши на опрай “, „ Бойко ши на опрай “. Няма по какъв начин да стане. Дори светец да си изберете, той няма да може да ви „ опрай “. Защото проблемите са в самите вас. На политиката у нас се гледа най-вече с концепцията „ абе ше сложим там един пич и той ще оправи всичко “. Пускат си бюлетината и след това въобще не се интересуват. Смятат, че с това са изпълнили гражданския си дълг.

А и преобладаващите упования към властта са да раздаде пари, да не кара хората да работят и да им обезпечи евтина почивна станция в Китен. А корумпираните някак си сами да се вкарат в пандиза.

Политиката е общо дело и изисква присъединяване на всички. Проблемът с неприятните политици няма да се реши като сложите на тяхно място други неприятни политици, а като ги притискате, като им търсите отговорност, като ги принуждавате да подават оставки и ги гоните до дупка, когато се подиграват с вас. Докато питаме „ кой ши на опрай “, нищо положително не ни чака.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР