Докато обикновените руснаци ежедневно са подложени на бедност заради войната

...
Докато обикновените руснаци ежедневно са подложени на бедност заради войната
Коментари Харесай

Руснаците плащат войната, руски олигарси се къпят в лукс

Докато елементарните руснаци всекидневно са подложени на беднотия поради войната и наложените от Запада наказания, съветски олигарси от свитата на Путин и техните фамилии се радват на забележителен разкош.

Ксения Шойгу, щерка на съветския министър на защитата Сергей Шойгу споделя фотоси в Инстаграм от най-скъпите хотели в Дубай.  Ксения се радва на разточителен спокоен живот до момента в който съветски бойци умират в Украйна. Много руснаци дръзнаха да се взмутят, правейки колаж от нейна фотография на басейна и  до нея фотография на заледен съветски боец.



Семейство Шойгу надалеч не е единственото, което си навлича омразата на от ден на ден пластове от съветското общество.  Денис Долченко, член на съветския парламент от ръководещата партия на Путин, се появи дружно с Ксения Шойгу в съветския вид на Фейсбук - vk.com. И двамата са с летни облекла на фона на другоземен пейзаж, до момента в който в Русия е минус 15 градуса.  

Местният губернатор на региона Олег Кишчинников написа яростно в своя канал в Telegram: „ Докато нашите сънародници рискуват живота си под дулото на оръжието, някои считат, че могат да продължат да обитават в първокласни курорти в чужбина “. Малко по-късно партията изключи Долченко. 

В същото време Тимур Иванов, заместник-министър на защитата и пряк заместител и представител на Сергей Шойгу в Кремъл, също е в центъра на огромни обвинявания от проверяващите от антикорупционния фонд на ограничения от независимост опозиционен водач Алексей Навални.   От фонда настояват, че строителни компании, наети от Министерството на защитата, са платили и сметките за ремонта на вила на Иванов в центъра на Москва и за градежа на вила с повърхност 2900 кв. м на брега на морето в западната съветска област Твер. 



В момента Иванов управлява възобновяване на украинския град Мариупол, който беше опустошен и високомерен от съветската войска. Иванов е в листата със наказания на Европейски Съюз от октомври, само че брачната половинка му съумява да избегне всички наказателни ограничения. През юни тя се развежда публично с него и приема моминското си име Захарова. Въпреки това фотосите на двамата дружно, които към момента могат да се видят намерено в профила на Захарова в Instagram, не свидетелстват за автентичен завършек на връзката им. До началото на войната двамата с Иванов пътуват до Сен Тропе всяко лято, в това число с наети яхти и реставрирани ретро коли Rolls-Royce. 



Докато Мариупол е разрушаван от съветски бомби, Захарова пътува до Париж и Лондон. Синът ѝ Михаил отпътува за Лондон още на 17 септември, четири дни преди частичната готовност в страната, както откриват съветските консуматори на платформата Twitter. Дъщерята Александра живее в Париж, където майка ѝ я посещава през март и съгласно анализаторите от групата на Навални купува бижута и скъпоценности на Place Vendôme за стотици хиляди евро, както е правила и през предходните години. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР