Докато някои хора се канят да стъпят на Марс, в

...
Докато някои хора се канят да стъпят на Марс, в
Коментари Харесай

Докато някои се канят да стъпят на Марс: В Драгоман хората нямат нормален път

Докато някои хора се канят да стъпят на Марс, в Драгоман нямат естествен път. Трасето е дълго 7 км и е безусловно неподдържано и рисково . Жителите на града са в протестна подготвеност и заплашват да затворят автомагистралата.

Снимка: bTV

За да стигнат до работата си, жителите на три махали - Умляк, Драгоил и Турмашка махала, всеки ден минават на зигзаг. Те на смешка споделят, че си имат забележителност. За жал това са дупките.

В мездренското село Долна Кремена блокираха придвижването на тирове

„ Минава се доста мъчно, на някои места без високопроходим автомобил не може да се мине, 2/3 от пътната настилка я няма. Пътят минава над река и минаваш през ръждясали железа, паветата ги няма и е рисково. Особено лятото стигането до парцелите е доста мъчно, получават се тапи на автомагистралата “, споделя гражданин на града.

Снимка: bTV

Освен дупките, пътната сигнализация по трасето също основава проблем за водачите. Три пътни табели показват разнообразни неща. 

„ Пътят е жертван. Преди две седмици получихме сигнал от хората и се чудим по какъв начин ще мине кола за спешна помощ. Умоляваме господин кмета да се срещне с тези хора, с АПИ и да намерят метод да поправят това нещо, което е безумно “, сподели Ангел Попов от Европейския център по транспортни политики.

Те са недоволни от положението на пътя Смолян - Рудозем

Има и различен проблем - отводнителните системи от автомагистрала „ Европа “ водят водата върху пътя и го заледяват. 

Снимка: bTV

Снимка: bTV


На фона на това в серия от преписки локалната община спори с АПИ чия благосъстоятелност е трасето. А хората събират подписка за незабавен ремонт на пътя и заплашват, че ще затворят автомагистралата, в случай че не бъдат чути.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР