Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за

...
Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска да се върне ветото върху РМС

„ Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за първи път стъпи в българския парламент от години, до момента в който се вълнуваме дали една криптобанка е платила на българска партия, с цел да вкара нейни хора в Народното събрание, в Северна Македония се случи нещо извънредно и за жалост - предстоящо.

Трима души са пребили свиреп секретаря на българския културен център „ Цар Борис Трети “ в Охрид. Секретарят Християн Пендиков е в болница със счупена челюст на две места, със счупени ребра и със спукани прешлени.

Християн е пребит свиреп, не с цел да бъде обран, а тъй като е българин. Къде по света пребиват човек, единствено тъй като е българин?

Ами, по какъв начин къде? В Северна Македония ". Това написа водачът на " ИТН " Слави Трифонов в профила си във фейсбук.

„ А в България на някого пука ли му, че отвъд границата ни български културни центрове биват палени, българи биват унижавани, българи биват оставяни без работа, българи биват пребивани?

Сега българските политици, които носят директна виновност за това, ще напишат заявления, ще осъдят побоя над Християн, ще привикат министъра на външно министерство да приказва в парламента… И… толкова. До идващия побой.

Или до убийството на българин в Северна Македония.

Българското несъгласие против Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат предпазени с моменталното им регистриране в Конституцията на републиката като равноправни на всички нации в страната.

А какво стана - шепа национални предатели в българския парламент гласоподаваха българското несъгласие да падне абсолютно и отбраната на правата на българите в Северна Македония да бъде отсрочена за неразбираемото бъдеще. 

И какво - да чакаме покорно това бъдеще, до момента в който в сегашното наши сънародници биват пребивани съвсем до гибел? Така ли?

Политиците в българския парламент, които гласоподаваха за рухването на ветото, са съучастници в побоя над Християн.

Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, само че те гледаха безучастно в профил и оставиха Християн самичък.

Утре ще оставят самичък някой различен Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат отново безучастно в профил.

Още през октомври, когато в Северна Македония беше признат антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент би трябвало мигновено да гласоподава връщането на българското несъгласие против Северна Македония. И да изиска против рухването му отбрана на българите в Северна Македония, обезпечена от промени в Конституцията “, написа още Трифонов. 

Само по този начин българските политици може да измият националния позор и срам и всички ние да застанем почтено зад Християн, Петър, Иван. 

Накрая имам един въпрос към всички вас, които четете тези думи: Когато стартират да избиват българи в Северна Македония, първо - по какъв начин ще се почувствате, и второ - какво ще извършите? ", разяснява още Трифонов.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР