Докато ние броим Е-та в съдържанието на продуктите, от Veg

...
Докато ние броим Е-та в съдържанието на продуктите, от Veg
Коментари Харесай

Първият магазин, в който се плаща с въглеродна валута

Докато ние броим Е-та в наличието на продуктите, от Veg News научихме, че в Швеция към този момент четат под лупа етикета поради отрицателното въздействие на хранителната индустрия върху климата. И има за какво. Този тип произвеждане е причина за към една четвърт от излъчванията на парникови газове в света.

Въпросът е по какъв начин тъкмо да се ориентира съзнателният и угрижен консуматор за бъдещето на планетата, до момента в който пазари.

Отговорът пристигна от шведската верига за хранителни артикули Felix, която първа се усети тъкмо от какво имат потребност клиентите, а точно - елементарни насоки и метод да ги ангажира с екологичната идея.
 Снимка 510310

За задачата веригата отвори първия магазин (The Climate Store), в който се заплаща с еквиваленти на въглероден диоксид (CO2e валута) и цените се дефинират от степента на нездравословните излъчвания, които се отделят при производството на продуктите.
 Китай, въглеродните излъчвания и какъв е екологичният проект на страната
Зелената гражданска война на Китай

От най-големия замърсител към въглеродния неутралитет

Компанията е пресметнала, че с цел да ги понижим на половина, всеки би трябвало да съблюдава седмичен бюджет от 18.9 кг еквиваленти на въглероден диоксид.

Felix потвърди, че има метод по едно и също време да сме и еко, и сити. Гениално.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР