Докато , на борсите се усеща леко охлаждане. След спринтът

...
Докато , на борсите се усеща леко охлаждане. След спринтът
Коментари Харесай

Корпоративна Америка навлиза с позитивна нотка в сезона на отчетите

Докато, на тържищата се усеща леко изстудяване. След спринтът през първите шест месеца, посредством в голяма степен на еуфорията към изкуствения разсъдък, пазарите забавиха темпото през първата седмица на юли. Водещите борсови показатели на развитите страни затвориха последните дни с леки спадове. От една страна данните за безработицата в Съединени американски щати от петък демонстрират, че, с цел да се смъкна инфлацията, ще се наложи в допълнение нарастване на ливхите. От друга, не е ясно доколко стягането на паричните политики ще окаже въздействие на световната икононмика. Отчетите на американските компании, множеството от които са мултинационални компании, могат да бъдат добър измерител.В петък, на 14 юли, JP Morgan ще открие сезона на докладите, в който се разгласяват резултатите за второто тримесечие на годината. На 18 юли Bank of America също ще разкрие финансовия си резултат, последвана от другите огромни банки в Съединени американски щати. Веднага след тях са и софтуерните колоси - Tesla и Netflix на 19 юли. Прогнозите на анализаторите на FactSet са за спад в облагите на фирмите от S&P 500 с над 7% по отношение на миналата година, най-големият от 2020 година насам.

Докато, на тържищата се усеща леко изстудяване. След спринтът през първите шест месеца, посредством в голяма степен на еуфорията към изкуствения разсъдък, пазарите забавиха темпото през първата седмица на юли. Водещите борсови показатели на развитите страни затвориха последните дни с леки спадове. От една страна данните за безработицата в Съединени американски щати от петък демонстрират, че, с цел да се смъкна инфлацията, ще се наложи в допълнение нарастване на ливхите. От друга, не е ясно доколко стягането на паричните политики ще окаже въздействие на световната икононмика. Отчетите на американските компании, множеството от които са мултинационални компании, могат да бъдат добър измерител.

В петък, на 14 юли, JP Morgan ще открие сезона на докладите, в който се разгласяват резултатите за второто тримесечие на годината. На 18 юли Bank of America също ще разкрие финансовия си резултат, последвана от другите огромни банки в Съединени американски щати. Веднага след тях са и софтуерните колоси - Tesla и Netflix на 19 юли. Прогнозите на анализаторите на FactSet са за спад в облагите на фирмите от S&P 500 с над 7% по отношение на миналата година, най-големият от 2020 година насам.

Въпреки комплицираната икономическа конюктура, множеството типове активи: акции, облигации и първични материали, съумяха да през първото полугодие. Според Федералния запас инфлацията би трябвало да се върне към задачата от 2% до края на 2025 година Кристин Лагард, ръководител на ЕЦБ, счита пък, че ценовият напън ще остане значителен през идващите две години. " Все още би трябвало да работим, с цел да я върнем назад и да реализираме задачата си " споделя в за френския La Provence Лагард на 5 юли. Ограничена видимост

" Несигурността по отношение на придвижването на лихвените проценти остава доста висока съгласно историческите стандарти " икономистите на Федералния запас на 5 юли по отношение на срещата обвързвана с паричната политика в края на юни. Институцията увеличи лихвите три пъти до в този момент през 2023 година, като на последната си среща от предходния месец остави главния лихвен % неизменен - на 5.25%. (В еврозоната е 4%) Според фючърсите на Чикагската борса вложителите залагат, че през юли Фед ще вдигне лихвите още веднъж с 25 базисни пункта.
Реклама

Една от главните аргументи за паузата в стягането на паричната политика в Съединени американски щати през юни са проблемите в банковия бранш. От началото на годината три финансови институции изпаданаха в неплатежоспособност, като общо активите им надвишават 500 милиарда $. Според икономистите на Федералния запас стресът в банковата система е намалял и изискванията са се подобрили доста от началото на март. Път на банките Дали действително е по този начин ще стане ясно през актуалната седмица. Американските обществени компании ще разгласяват данните за второто тримесечие през идващите няколко дни, като, както нормално, първи ще бъдат огромните банки: JP Morgan, Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Stanley. Прогнозите на анализаторите са за растеж в депозитите на колосите във финансовия бранш, за сметка на районните банки. Борсовият фонд на S&P- Regional banking е изгубил близо 30% от началото на годината.

Някои стратези предлагат, поради комплицираната конюнктура в Съединени американски щати, диверсификация на географско равнище: да се търсят. Други, като Джоузеф Куинлан, шеф пазарни тактики в Merrill Lynch, считат Америка за " най-динамичната " стопанска система в света. " Не се връзвайте на американския пораженчески роман " написа седмичен отчет на 3 юли Куинлан. За в този момент в реалност акциите в Америка реалност дават по-добра възвръщаемост. От началото на годината S&P 500 нараства с над 15%, до момента в който растежът в немския DAX е към 10%. Сезонът на докладите, който навлиза в разгара в тандем с настъпващите жеги, ще покаже кой ще се окаже прав в последна сметка.
Свързани публикации Търговецът на слънчеви панели " АмонРа Енерджи " разпределя близо 5 млн. лева дял 4 юли 2023, 14:41 Чек без покритие от " Уебит " 1 юли 2023, 13:39 Apple още веднъж надмина пазарна оценка от 3 трлн. $ 30 юни 2023, 18:37 Най-големият производител на ток в Румъния излиза на борсата в IPO за 2 милиарда евро 29 юни 2023, 14:03
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР