Докато много растения се справят добре в оранжерии, разсадници и

...
Докато много растения се справят добре в оранжерии, разсадници и
Коментари Харесай

7 предупредителни знака, които никога не трябва да пренебрегвате, когато купувате стайни растения

Докато доста растения се оправят добре в оранжерии, разсадници и магазини за хранителни артикули, други могат да наподобяват увяхнали или заболели. Понякога това е просто знак, че се нуждаят от малко повече светлина или вода, само че различен път е знак за по-сериозни проблеми. Ето 7 предупредителни знака, които не трябва да пренебрегвате:

Преди да се привържете към новото си растението, би трябвало да разгледате листата, стъблото, корените и почвата за улики, които може да демонстрират евентуални проблеми. За благополучие, тези улики са лесни за дешифриране, в случай че знаете какво търсите. И по този начин, ето лист със седем значими детайла, които ще ви ориентират. Върнете растението назад, в случай че някой от следните постоянно срещани проблеми притегли вниманието ви.

1. Жълти листа
 Добави изложение

Започваме с лесна за забелязване улика. Много жълти листа могат да демонстрират доста по-големи проблеми. Това растение може да е прекомерно или незадоволително напоено. Може да има вредители, може да е било прекомерно наторено или да е било оставено при неправилни условия на осветяване. Тъй като не можете да знаете каква е повода, това без подозрение е знак, че би трябвало да пропуснете това растение.

Ако забележите единствено едно жълто листо върху крепко растение, това не е безусловно причина за паника. Продължете с нараснало внимание към идващите улики.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

2. Кафяви листа, съчетани с влажна почва
Листата на това растение по-хрупкави ли са от картофен чипс? Това може просто да значи, че е жадно. Почувствайте почвата — суха ли е? Ако е по този начин, може да съумеете да спасите това растение, в случай че в действителност желаете. Но в случай че почвата е влажна, а листата са сухи, има късмет да имате повече систематични проблеми. Растението може да има кореново изгниване, което му пречи да всмуква дейно влагата, тъй че ви съветваме да не рискувате с закупуването на това растение.

3. Проблем с корените
 Добави изложение

Говорейки за изгниване, проверете корените! В дребен бутиков разсадник или оранжерия ще желаете първо да попитате, само че в огромна градина или домакински център е изцяло обикновено деликатно да извадите растението от саксията му.

Подушете корена. Ако има аромат на тресавище или сяра — в почвата, това растение може да е изгнило. Също по този начин евентуално ще забележите, че корените наподобяват тъмнокафяви, а не бели. Може даже да почувствате, че са по-скоро меки, в сравнение с твърди. Ако някое от тези е правилно, поставете растението назад на рафта. Въпреки че е допустимо да спасите растения с кореново изгниване, това е мъчно и не е обезпечено.

Ако, обаче, дръпнете мощно растението и изскочи цяло, с доста забележими корени, увиващи се към външната страна на почвата, това значи, че растението е надраснало саксията си и корените му към този момент нямат място. Решение на казуса е да пресадите растението в по-голяма саксия, когато се приберете вкъщи.

4. Бели мъхчета върху растението

Ако в миналото видите дребни, бели мъхчета върху растение, което обмисляте да купите, съобщете на личния състав за настъпление от вредители (и несъмнено не носете това растение вкъщи със себе си). Тези бели неща са брашнести червеи, които могат да доведат до гибел както за растението, което държите в магазина, по този начин и за всички други растения, които имате вкъщи. Тези вредители са дребни бели буболечки, които постоянно имат леко восъчен тип. Пухкавото, памучно бяло нещо към тях е обвивката на стотиците яйца, които снасят.

Брашнестите червеи се хранят със сока на вашите стайни растения, причинявайки пожълтяване и извиване на листата заради увреждане на тъканите. Освен това е извънредно мъчно да се отървете от тях, изключително при по-високи равнища на заразяване.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР