Докато много от състезателките му с трепет наричат легендарния треньор

...
Докато много от състезателките му с трепет наричат легендарния треньор
Коментари Харесай

Династията Карпол - 51 години в Уралочка и броенето продължава

Докато доста от състезателките му с боязън назовават именития треньор Николай Карпол " баща ", в Уралочка-НТМК (Екатеринбург) има един човек, за който той в действителност е татко. Надежда Карпол, дъщерята на видния експерт, работи в Уралочка като управител.
 Династията Карпол - 51 години в Уралочка и броенето продължава (Част 2)
" Сестра ми е страховит експерт ", споделя Михаил Карпол пред FIVB.COM. " Завърши лицей в Съединени американски щати, след което се върна да работи за клуба ".

Въпреки че не следва тъкмо стъпките на татко си и не се зае с треньорската специалност, Надежда Карпол сигурно черпи ентусиазъм от интелектуалната преценка на Николай Карпол в работата си.
 Династията Карпол - 51 години в Уралочка и броенето продължава (Част 1)
" Баща ми е в действителност доста буен. Той е човек с изключителна просветеност и голяма мощ. Той обича волейбола и е предан на своите хора и на работата си ", споделя Надежда в изявленията. " Също по този начин има изострен разум. Често се случва да нямам време да мисля за същността на протичащото се, а баща към този момент знае всичко. Той вижда и прави оценка неща, които другите не виждат ".

И описът с семейството Карпол в Уралочка не свършва дотук...

Либерото на тима на Уралочка също носи името на именитата спортна династия. Екатерина Карпол взе семейството, откакто се омъжи за треньора си Михаил през 2016 година., като по този метод стана снаха на Николай Карпол. Преди това тя бе известна с моминската си фамилия Воронова, като тя е в клуба от 10 години, от 2010-а. Като член на съветския девически народен тим, тя взе участие на международното състезание за девойки до 20 години през 2013 година и в европейското състезание за девойки до 19 години през 2012-а.

" По време на тренировки и мачове връзката съпруга-съпруг не съществува. Това няма нищо общо с нашите професионални отговорности ", е всичко, което Михаил Карпол желае да каже за връзката си с надареното либеро.
 Легендарен треньор протяга ръце към " Книгата на Гинес "
Дори и с изключение на обстоятелството, че има толкоз доста наследници с семейството на знатния треньор, които не престават традициите на Карпол в Уралочка, известното име на основателя на династията наподобява е обвързвано с това на клуба вечно.

През 2019 година, тъкмо 50 години откакто всичко стартира, пред основния вход на ДИВС, домашната зала на Уралочка в Екатеринбург, бе открита бронзова скулптурна комбинация от три емблематични волейболистки на клуба и на самият Николай Карпол. Статуята му е висока шест метра, до момента в който всяка от другите фигури е висока 2,5 м. Думите " Посветени на Уралочка " и паметни дати са изписани на пиедестала - годините на всички шампионски трофеи на Уралочка и на оценките, извоювани от националните тимове на Съюз на съветските социалистически републики, Оперативно-наблюдателно дело и Русия под управлението на Карпол, в това число петте олимпийски медала извоювани от тимовете му.

" Тази комбинация не е за мен, тя е за целия клуб ", разяснява Николай Карпол със невзискателност. " Скулптурата ми припомня за многото мачове и страхотния път, който е изминат ".

И пътят продължава... Очаква се девет етажен комплекс да бъде приключен в Екатеринбург през 2020 година. Той ще бъде дом на волейболна академия, който ще се състои от три профилирани секции - публична зала за мачове и шампионати, зала за тренировки и общежитие за младите волейболистки, в това число просветителни и административни здания. Този впечатляващ план ще носи името Волейболна академия " Карпол ".

По материал на FIVB.COM
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР