Докато много компютърни ентусиасти с нетърпение очакват излизането на следващото

...
Докато много компютърни ентусиасти с нетърпение очакват излизането на следващото
Коментари Харесай

DigiTimes: масовото производство на GPU Nvidia Turing започва през третото тримесечие

Докато доста компютърни запалянковци с неспокойствие чакат излизането на идващото поколение GeForce графични карти, времевият период сред анонса и действителната поява на новите артикули по рафтовете на магазините може да се окаже доста по-голям, в сравнение с се чака.

По информация на тайванското уеб-издание DigiTimes, всеобщото произвеждане на графичните процесори Turing, които би трябвало да станат основа за новите карти, ще стартира през третото тримесечие на тази година. Причината за това развиване на събитията, съгласно източника на тайванските сътрудници, е решението на AMD и Nvidia да „забавят темпото за стартиране на нови графични архитектури и удължение на виталния цикъл на сегашните GPU-платформи“ в резултат понижаване на рентабилността на бизнеса.

Освен това се приказва и за загрижеността на управлението на Nvidia, заради евентуалното понижаване на търсенето от страна на майнерите. През април, китайската компания Bitmain може да пусне новите си ASIC микрочипове, които имат в пъти по-голяма продуктивност при добива на настоящи криптовалути в сравнение с видеокартата, което доста ще понижи интереса измежду „киберстартерите“.

Предвиждайки сходно развиване на събитията, Nvidia стартира да постанова съществени ограничавания на AIB-партньорите, посредством възбрана за рекламиране на потребителските графични карти, като „оръдия на труда“, или дейната им продажба на майнерите. Благодарение на тези ограничения, чипмейкъра се надява в най-кратки периоди да набъбнат продажбите на геймърските видео-карти до предходното равнище, след привършване на „криптовалутната треска“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР