Докато милиони хора по света се готвят да посрещнат светлия

...
Докато милиони хора по света се готвят да посрещнат светлия
Коментари Харесай

Светът посреща Коледа при строги ограничения заради COVID-19


Докато милиони хора по света се готвят да посрещнат светлия празник, разновидността Омикрон продължава да се популяризира с извънредно бързи темпове, осведоми Българска национална телевизия. Във Англия за денонощие бяха регистрирани към 120 000 нови случая на COVID-19. Часове преди празника в някои европейски страни започнаха да работят нови ограничавания.

Провалени проекти за пътувания, неосъществени фамилни срещи и строги ограничения. И тази година християните посрещат Коледа в пандемия.

Нетипично запустял наподобява през днешния ден централен Лондон - градът с най-висока централизация на Омикрон във Англия. Според статистиката през миналата седмица всеки 20-ти в Лондон е бил инфектиран с COVID-19.

Британски здравни експерти твърдят, че при Омикрон болестта протича по-леко и вероятността от постъпване в болница е 70% по-малка спрямо другите разновидности. Бързото повишаване на новите случаи, обаче, остава обезпокоително.

Надявам се, че за милиони фамилии тази Коледа ще бъде доста по-добра от предходната. Но за милиони фамилии нагоре и надолу в страната се надявам и имам вяра, че тази Коледа е и ще бъде доста по-добра от предходната в това жизненоважно отношение: че можем да честваме дружно с тези, които обичаме, и да вдигнем чашите си за тези, които не могат да бъдат с нас ", съобщи Борис Джонсън, министър председател на Англия.

Италия ще посрещне Нова година без обществени тържества. Почти 30 % от новите случаи в страната са с Омикрон. От през днешния ден маските на открито са наложителни в цялата страна.

Маските навън са към този момент наложителни и в Гърция и Испания. В Каталуния беше въведен вечерен час. Той работи от 1 часа през нощта до 6 сутринта.

Дания и Чехия са следващите страни, които вкарват нови условия за идващи. От понеделник в двете страни ще се влиза с негативен тест.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР