Вътре в Мали: Какво сега за страната, която заложи сигурността си на Вагнер?

...
Докато Мали се бори с ислямистки бойци и сепаратисти, тя
Коментари Харесай

Докато Мали се бори с ислямистки бойци и сепаратисти, тя се обърна към наемниците на Вагнер за сигурност. Но лидерът на групата вече се смята за мъртъв, мироопазващите сили на ООН напускат и Мали е изправена пред криза. Ферас Килани от Би Би Си пътува до опасния северен пустинен регион - единственият международен журналист, посетил там през последната година - за да се срещне с хора, обхванати от хаоса.

Беше късно вечерта, когато разположихме лагера, запалихме огън, за да сготвим вечерята си и постлахме одеялата си, за да спим под открито небе. Внезапно тишината на горещата пустинна нощ беше нарушена от рев на мотоциклет.

Около нас чухме поредица от щракания, докато въоръжените мъже от нашия конвой вдигнаха пушките и картечниците си. Бяхме с група туарегски сепаратисти, които казаха на мъжа на мотора да продължи.

Веднага щом си тръгна, домакините ни казаха, че и ние трябва да си тръгнем. Веднага. Беше твърде рисковано да остане на място, тъй като мъжът беше разузнавач на местна група, свързана с Ал Кайда.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР