Докато ковид пандемията нанася сериозни щети на някои сектори и

...
Докато ковид пандемията нанася сериозни щети на някои сектори и
Коментари Харесай

По време на пандемия „Профилинк“ инвестира в умни машини и т...

Докато коронавирус пандемията нанася съществени вреди на някои браншове и компании, за други е предизвикателство и тласък за развиване. Пример за това е пловдивската компания „ Профилинк “ ООД, която влага в умни машини и технологии за цифровизация и автоматизация на индустриалните процеси. Като потвърден водач в промишлеността и измежду водещите производители на PVC профили в Европа, " Профилинк " участва към този момент 30 години на международния пазар.



Последната иновация в „ Профилинк “ ООД е въвеждането на лична MES система /Manufacturing Execution System/ - производствено-изпълнителна система, която се ползва във всички индустриални запаси.

MES системата е направена от Devops екипа на компанията. Тя съставлява софтуерно решение, което подсигурява, че качеството и успеваемостта са вградени в индустриалния развой и се ползват самодейно и систематично.

МES генерира хиляди данни в секунда, като синхронизира и свързва в действително време всички индустриални действия за по-оптимална продуктивност. Системата разрешава акуратен разбор на индустриалните линии, прогнозирайки за бъдещи несъответствия. На процедура

една MES система може да управлява и наблюдава всички аспекти на производството.

„ Нашата задача е да предлагаме на клиентите си най-хубавото продуктово решение, като произвеждаме висококачествени и надеждни артикули, с които се гордеем. Още преди пандемията последните 3-4 години бяха извънредно сложни, а суровините се увеличаваха и не престават да се усилват непрестанно. Например цената на PVC, което е главната ни суровина, нарастна тройно в границите на година. При такива сложни пазарни условия успяхме да създадем солидни основи за развиване с положителни екипи “, споделя Милко Иванчев - Plant Manager на PVC завода в „ Профилинк “ ООД.

Той посочи, че с помощта на положителната организация и построените екипи компанията е съумяла да направи вложения в най-хубавото съоръжение за произвеждане на PVC профили за прозорци и порти, което на този стадий има на пазара.

От 25-те индустриални линии, с които е разполагала компанията, все още те са усъвършенствани на 16, като 6 от тях са последно потомство DG line. Най-голямото им преимущество е, че са с напълно цифрово ръководство и надзор, а това ги прави част от четвъртата индустриална гражданска война - /Индустрия 4.0 /.

За конкретизиране - Индустрия 1.0 е внедряване машинизация в производството, Индустрия 2.0 е серийно произвеждане, Индустрия 3.0 - автоматизация в производството и Индустрия 4.0 - интернет на услугите, или по този начин наречените интелигентни машини.

„ Специално при нас всяка линия е общ брой от 5-6 или повече елементи - друг вид машини и съоръжение.



Всички те могат да си споделят, да работят дружно в синхрон и се ръководят единствено от един екран

И в случай че приемем, че при по-старите линии междинната скорост на екструзия е 3-3,5 м в минута, то новите линии и принадлежности разрешават това да се случи на 5-5,5 м в минута. В тази връзка бе значимо да осигурим и по-добро изстудяване на профилите. За задачата изградихме централна система за охлаждаща вода, с която се реализира оптимална регулация на температурата, както и централна вакуум система, нужни за производството на първокласен артикул. Наистина се вложиха съществени вложения в това мъчно време, когато още повече се усети нуждата от умни машини и технологии, само че без човешкия фактор те не биха били задоволителни. Затова ние непрестанно се стремим да усъвършенстваме и развиваме екипите си “, добави господин Иванчев.

Отскоро чиновниците на „ Профилинк “ ООД имат нова облага. Хранят се в ресторант на територията на завода, а част от сумата се поема от работодателя. За всички са обезпечени безвредни условия на труд, а за отмора са обособени специфични зони.

Вратите на сдружението постоянно са отворени за амбициозни и енергични хора, които се стремят към добра професионална реализация. Новите фрагменти наложително се образоват по особено създадена стратегия, а на всеки от тях се подкрепя кариерното развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР