Докато коронавирусът се разпространява в Япония, главният изпълнителен директор на

...
Докато коронавирусът се разпространява в Япония, главният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Олимпийските игри може да се отложат и 2021 г.

Докато коронавирусът се популяризира в Япония, основният изпълнителен шеф на Олимпийските Игрите в Токио съобщи в петък, че не може да подсигурява, че отсрочената Олимпиада ще бъде проведена през идната година - даже с 16-месечно забавяне , оповестява АП.

Японският министър председател Шиндзо Абе незабавно сложи страната под ограничавания тази седмица, за битка с вируса , откакто изглеждаше, че е Япония е избегнала разпространяването.

" Не мисля, че някой би могъл да каже дали ще бъде допустимо да го управлявам до идващия юли или не ", сподели изпълнителният шеф на организационния комитет в Токио Тоширо Муто . " Ние сигурно не сме в положение да ви дадем явен отговор . "
 Над 5000 са към този момент случаите на ковид в Япония
Над 5000 са към този момент случаите на ковид в Япония

Не се регистрира спад на новозаразените макар изключителното състояние

Олимпиадата беше отсрочена предишния месец с опция за разкриване за 23 юли 2021 година, последван от Параолимпийските игри на 24 август.

Японският министър председател е подложен на критика, че работи постепенно против ковид . Опозиционните политически водачи допуснаха, че той е омаловажил тежестта на вируса .

" Взехме решение да отложим игрите с една година ", добави Муто. " Това значи, че всичко, което можем да създадем, е да работим интензивно , с цел да се подготвим за игрите. Искрено се надяваме, че през идната година човечеството ще успее да преодолее рецесията с ковид. "

Муто е запитан дали има различни проекти за 2021 година . " Вместо да мислим за различни проекти, ние би трябвало да поставим всичките си старания. Човечеството би трябвало да сплоти всичките си технологии и мъдрост, с цел да работи интензивно, с цел да може да създава лекувания, медикаменти и ваксини . "

Япония е отчела към 5000 случая и 100 смъртни случая. Страната има най-възрастното население в света , а COVID-19 може да бъде изключително рисков за възрастните хора.

Муто бе запитан няколко пъти за спомагателните разноски за отсрочване, които японските медии оцениха сред 2 милиарда и 6 милиарда $ . Той сподели, че е прекомерно рано да се знае цената и кой ще заплати .

Той също по този начин признава, че уредниците на олимпиадата в Токио са сключили застраховка . " Токио 2020 е сключил няколко застрахователни полици. Но дали отлагането на игрите се дефинира като събитие, което е обхванато от тях, към момента не е ясно. "
 Олимпийските игри ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година
Олимпийските игри ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година

Параолимпийските игри ще се състоят от 24 август до 5 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР