Докато конфликтът Русия-Украйна продължава, повечето съответни страни, включително Москва, Киев,

...
Докато конфликтът Русия-Украйна продължава, повечето съответни страни, включително Москва, Киев,
Коментари Харесай

На фона на опитите за преговори, САЩ изливат още оръжия в Украйна

Докато спорът Русия-Украйна продължава, множеството съответни страни, в това число Москва, Киев, Париж и Берлин, поставят чести дипломатически старания, в това число директни диалози сред национални водачи или среща сред външните министри, с цел да търсят излаз от рецесията, само че Вашингтон продължава да дава оръжия, с цел да предотврати края на спора, споделиха специалисти, представени от китайския Global Times.

Анализаторите споделиха, че Русия, Украйна и страните от Европейски Съюз желаят спорът да завърши допустимо най-скоро, тъй като те са тези, които са директно наранени, тъй че даже и да имат разлики, те откровено желаят да положат дипломатически старания за дейно облекчение рецесията.

Но Съединени американски щати, които наподобяват сякаш са с Украйна, в действителност не се интересуват от възобновяване на мира в страната, защото са прекомерно надалеч от спора, а крайната цел на Вашингтон е да разшири спора и да усили оптимално вредите за Русия, подкопавайки стопанската система на Европейски Съюз и засилвайки военното си наличие и надзор над европейския континент, споделиха специалисти.

Леонид Слуцки, съветски пратеник в договарянията с Украйна, беше представен в неделя, че е реализиран забележителен прогрес и е допустимо делегациите скоро да стигнат до " взаимна позиция ", съобщи Ройтерс.

Украинският договарящ и президентски консултант Михаил Подоляк също сподели, че договарянията са станали по-конструктивни, съгласно известия в медиите.

Руският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц в събота и ги прикани да повлияят на управляващите в Киев да спрат " незаконните дейности " на украинските " националистически батальони ", съгласно Кремъл.

Макрон и Шолц приканиха за неотложно преустановяване на огъня и дипломатическо решение на спора в Украйна, се споделя в изказване на немското държавно управление, отбелязвайки 75-минутния диалог като част от продължаващите интернационалните старания за преустановяване на спора.

Между двете страни, затънали във военни спорове, също е основан канал на високо равнище за разговор. Руският външен министър Сергей Лавров и украинският му сътрудник Дмитрий Кулеба се съгласиха да продължат договарянията за спора, само че не съумяха да реализират прогрес в оповестяването на преустановяване на огъня по време на срещата си в Турция в четвъртък.

„ Това демонстрира, че Русия и Украйна демонстрират положителни планове и се пробват да намерят общ език, до момента в който приказват “, сподели Цуй Хен за Global Times в неделя, помощник теоретичен помощник от Центъра за съветски проучвания на Източнокитайския педагогичен университет.

Въпреки това, нещата може да не са толкоз оптимистични, колкото наподобяват, и може да няма огромен пробив в съглашението за пакт в близко бъдеще, защото съветските сили започнаха да нападат Западна Украйна, сподели той. Двете страни биха могли да реализират дефинитивни съглашения, когато не са в положение да получат повече от бойното поле.

Въпреки това Съединени американски щати, основната мощ, която постави огромни старания за раздухване на спора, в този момент се пробва да достави Украйна с повече оръжия, с цел да поддържа спора.

Според Ройтерс Съединени американски щати обявиха в събота, че ще изпратят до 200 милиона $ под формата на още леки оръжия, противотанкови и противовъздушни оръжия за Украйна, откакто украинските управляващи приканиха за повече съоръжение за отбрана против тежки обстрели от съветски сили.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън позволи в събота спомагателна отбранителна помощ, сподели Белият дом, проправяйки пътя за " незабавна " доставка на военно съоръжение за Украйна, сподели върховен чиновник на администрацията, съгласно репортажа.

Решението на Байдън усилва общата американска отбранителна помощ, предоставена на Украйна, до 1,2 милиарда $ от януари 2021 година и до 3,2 милиарда $ от 2014 година, съгласно висши чиновници на администрацията, съобщи Ройтерс.

Това отразява фундаменталните разлики сред Европа и Съединени американски щати във връзка с техните ползи и позиции, споделиха китайски анализатори.

„ Конфликтът Русия-Украйна е най-голямата опасност за сигурността на Европа. Това е въпрос на тяхното лично оцеляване ", безапелационен е специалистът.

" За Франция и Германия това е освен от геополитически ползи, само че и от стопански ползи и даже от продоволствена сигурност ", изяснява той.

" Цените на силата скачат извънредно високо защото Европа изпада в суматоха, със идващия наложителен проблем, храната. Като житница на Европа, Украйна към този момент е пропуснала пролетната си оран, което значи, че Европа може да се сблъска с дефицит на храна, до момента в който вносът на зърно от Украйна понижава ", сподели още Цуй.

Но за Съединени американски щати Украйна е прекомерно надалеч от личната вътрешна сигурност и няма съществени ползи на Вашингтон, ситуирани в Украйна, като Киев е по-скоро пешка за блокада на Русия. Следователно не би могло да навреди доста спорът да ескалира.

Вместо това, утежняването на обстановката със сигурността в Европа може да бъде позитивен фактор за Съединени американски щати, за подсилване на партньорствата. Така Съединени американски щати най-сетне могат да включат Европа в своите дестинации за експорт на сила, означават наблюдаващи.

Съединени американски щати, предоставяйки на Украйна оръжия на този стадий, също не могат да се преглеждат като имащи същите ползи с Украйна, споделиха специалисти. Въпреки че наподобява, че Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Украйна да се бори против Русия, действителната цел на този акт е друга по своята същина.

„ Прекратяването на огъня не е в сходство със стратегическите ползи на Съединени американски щати, само че е належаща нужда за Украйна ", сподели пред Global Times Цуй Хонгджиан, шеф на отдела за европейски проучвания в Китайския институт за интернационалните проучвания.

" Конфликтът се популяризира в други области и в подобен миг Съединени американски щати сигурно няма да желаят да видят по какъв начин Русия и Украйна реализират компромис С други думи, запазването на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна не е цел на Съединени американски щати “, изясни специалистът.

Съединени американски щати употребяват рецесията в Украйна, с цел да осъществят личната си стратегическа цел, само че самата цел е в несъгласие с тази на Киев, сподели той, добавяйки, че разминаването ще става все по-очевидно, когато нещата се развиват и Русия и Украйна в последна сметка намерят политическо решение.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР