Докато компютърните ентусиасти се оплакват от високата цена на оперативната

...
Докато компютърните ентусиасти се оплакват от високата цена на оперативната
Коментари Харесай

Ръстът на пазара на оперативна памет е рекорден за последните десетилетия

Докато компютърните запалянковци се оплакват от високата цена на оперативната памет, RAM производителите не престават да слагат нови върхове по доходи.
Според статистиките на аналитичната компания IC Insights, RAM пазарът тази година е повишен с рекордните 74%. За финален път сходен растеж от 78% имаше през далечната 1994 година. Що се отнася за последното тримесечие на тази година, съгласно предварителния разбор, приходите на производителите от продажбите на DRAM памет ще доближат $21 милиарда.



Причините за толкоз огромния растеж на пазара за оперативна памет е доста огромното търсене на DRAM от страна на производителите на геймърски видеокарти, сървъри и смарт телефони. Освен това, някои производители на чипове срещнаха съществени затруднения при прехода към нови софтуерни процеси от 20 нанометра и надолу, което оказа отрицателно въздействие на количествата създадена оперативна памет и RAM чиповете станаха дефицитни.



Аналитиците показаха и своите прогнози за близкото бъдеще. Първото изображение демонстрира, че след стремителния растеж на DRAM паметите, постоянно следва забележителен спад. IC Insights е на мнение, че идното нарастване производството на чипове, обявено от Samsung и SK Hynix, ще пренасити пазара и напълно скоро ще докара до намаление цените на RAM паметите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР