Докато китайското правителство се радва, че младежите вече играят съвсем

...
Коментари Харесай

Китай обяви победа над зависимостта към игрите


Докато китайското държавно управление се радва, че младежите към този момент играят напълно малко видео-игри, локалната гейминг-индустрия оплаква приходите си (снимка: CC0 Public Domain)

Проблемът с пристрастяването към видео-игрите е позволен, разгласи Китай. Младите хора в страната са обуздали пристрастяването си към цифровото развлечение, се споделя в нов отчет.

Твърдението идва от Комитета при групата на игровата промишленост в Китай, който е обвързван с регулатора на игрите. Вестта разсъни очаквания, че държавните чиновници – които в миналото нападнаха видеоигрите като „ нравствен опиат “ – може да смекчат строгите ограничавания за игри в страната.

От август 2021 година на децата е неразрешено да играят видео-игри повече от три часа седмично. Беше забразено и оповестяването на нови игрови заглавия. Комбинацията от ограничения беше част от по-мащабна акция на китайските управляващи против големия софтуерен бранш на видеоигрите. От него пострадаха и локални ИТ колоси като Tencent, една от най-големите компании за видеоигри в света.

Сега, съгласно данните от отчета, 75% от младите геймъри играят по-малко от три часа седмично. Китайските компании за игри, в това число Tencent, са постигнали „ забележителни резултати “, се споделя в разбора.

В отговор, специалисти от пазара на азиатски игри Niko Partners показаха, че на фона на отчета са налице също толкоз удивително намаляващи доходи за бизнеса им.

Специалисти от гейминг-индустрията отвън Китай пък разясниха, че статистиката може и да е подвеждаща. Идва зимата, броят на ковид-случаите в Китай пораства, а политиката на страната продължава да е за „ нулев коронавирус “, което води до все по-чести локдауни в разнообразни елементи на страната. При това състояние децата прекарват повече време вкъщи. Родителите са склонни да им разрешат да употребяват профилите на възрастните за присъединяване в платформи за видео-игри, тъй че децата да имат с какво да се забавляват.

На всичкото от горната страна тази седмица огромният локален вестник China Daily писа, че доста от хората в домове за възрастни са склонни да играят онлайн, „ с цел да засилят връзките със своите внуци “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР