Докато Израел се подготвя за очаквано сухопътно нахлуване в Газа,

...
Докато Израел се подготвя за очаквано сухопътно нахлуване в Газа,
Коментари Харесай

Блинкен, ако Иран ескалира: Ще отговорим решително

Докато Израел се приготвя за предстоящо сухопътно навлизане в Газа, до момента в който насилието ескалира по ливанската граница и в окупирания Западен бряг, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че е угрижен за това, че иранските проксита евентуално се насочват към американски личен състав - и Съединени американски щати ще бъдат подготвени да " отговорят уверено " на всевъзможни офанзиви , в случай че е належащо, написа СиБиЕс.

" Загрижени сме за опцията ирански подставени лица да ескалират офанзивите си против личния ни личен състав, личния ни народ ", сподели Блинкен по време на присъединяване във Face the Nation. " Предприемаме всички ограничения, с цел да сме сигурни, че можем да ги защитим и в случай че е належащо, да отговорим уверено. "

Блинкен добави, че спорът с Иран " въобще не е това, което търсим , въобще не е това, което желаеме, само че ще бъдем готови, в случай че това е, което те решат да създадат ".

Федералните чиновници са внимателни, откакто офанзивата на палестинската въоръжена формация Хамас против Израел на 7 октомври сложи началото на опустошителна и смъртоносна нова глава от войната сред екстремистите и еврейската страна, с хиляди убити и ранени от двете страни, основно цивилни и други към момента са заложници от Хамас.

Двама заложници от Съединени американски щати и Израел, майка и щерка Джудит и Натали Раанан, бяха освободени от Хамас в петък.Блинкен сподели, че " не може да приказва " с детайлности за хората, които са държани за заложници от Хамас .

" Искаме да сме сигурни, че филантропичната помощ идва и двете страни са доста загрижени за заложниците ", сподели Блинкен. " Има доста, доста израелци, които са заложници и, несъмнено, заложници от други националности. Така че ние работим, с цел да създадем всичко допустимо, употребявайки каквито и да е лостове, партньорства, взаимоотношения, с цел да ги измъкнем. Израел прави същото.. Но във връзка с това, което приказваме с Израел във връзка с техните военни интервенции , то в действителност е фокусирано както върху това по какъв начин го вършат, по този начин и върху това по какъв начин най-добре да реализират резултатите , които търсят. "

Израелската войска удря Газа с въздушни удари, като в същото време наподобява от дни е на ръба да стартира наземна инвазия. Израел си разменя огън с ливанската Хизбула - въоръжената формация, която е подкрепяна от Иран - съвсем всекидневно от началото на войната, предизвиквайки опасения, че спорът ще се популяризира в целия район. Повече от 4300 души са убити в Газа, съгласно подкрепяното от Хамас палестинско министерство на опазването на здравето.

Президентът Байдън повтори в четвъртък вечерта предишните си забележки по отношение на евентуалното присъединяване на Иран във войната в послание в Овалния кабинет, където сподели на американския народ, че усилването на  на фона на продължаващата война на страната с Русия, е от решаващо значение за отбрана на ползите на националната сигурност на Съединени американски щати. Тъй като Иран поддържа нахлуването на Русия в Украйна, както и крепостта на Хамас в Газа, Байдън предизвести иранските водачи в обръщението си, че Съединени американски щати " ще продължат да ги държат виновни ".

Запитан какво има предвид Байдън с това, Блинкен сподели, че администрацията отстоява своя метод за въздържане на всеки опит на прокси сили да се възползват от към този момент ескалиращата обстановка .

" Е, това, което към този момент видяхте... е доста ясно обръщение от президента, подкрепено от разполагането на две от нашите най-големи бойни групи самолетоносачи , с цел да сме сигурни, че е ясно. Никой не би трябвало да се възползва от този миг да ескалира до по-нататъшни офанзиви против Израел или за офанзиви против нас, против нашия личен състав ", сподели Блинкен.

" И това е предопределено да възпира, предопределено да обясни, че никой не би трябвало да употребява този миг по никакъв метод за ескалация ", продължи той. " Никой не желае втори фронт, трети фронт и в това време желаеме да сме сигурни, че нашите лични хора в района, където и да са те, са в сигурност и предпазени и че ние сме на място, както би трябвало да отговорим уверено, в случай че имаме потребност. "

Съединени американски щати усилват военното си наличие в Близкия изток , като министърът на защитата Лойд Остин сподели в изказване предходната седмица, че този ход идва в отговор на " скорошните ескалации от Иран и неговите прокси сили ". Остин сподели в събота, че Съединени американски щати ще преразположат една от своите ударни групи в Персийския залив и ще изпратят спомагателни системи за противовъздушна защита в района, като в същото време слагат повече американски сили на " подготовка за разрастване ".
 Иран още веднъж заплаши Израел с ракети
Иран още веднъж заплаши Израел с ракети

В Техеран сложиха под подозрение успеваемостта на Противовъздушна отбрана системата " Железен купол "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР