Докато Израел бомбардира Газа с ракети, семействата на онези, държани

...
Докато Израел бомбардира Газа с ракети, семействата на онези, държани
Коментари Харесай

„Хамас“ отказва преговори за заложниците. Семействата на пленените треперят при всяка бомба

Докато Израел бомбардира Газа с ракети, фамилиите на тези, държани в плен от „ Хамас “, се борят със знанието, че това може да стане с цената на живота на техните близки. Групировката, която ръководи Газа, предизвести, че ще убива по един от пленниците всякога, когато израелската войска бомбардира цивилни цели в Газа без предизвестие.

Пленените са главно от музикален фестивал, само че има и доста израелски бойци и цивилни, както и чужденци, написа Ал Джазира. „ Трябва ли да рева, тъй като те към този момент са мъртви? Трябва ли да се веселя, тъй като може би са хванати, само че към момента са живи? “, споделя пред АП Ахал Бесораи. „ Моля се на Бог всеки ден да се съберем още веднъж. “, споделят мъжът, на който бойците са заловили сестрата, нейния брачен партньор и техния наследник и щерка младежи. 

В същото време ръководителят на политическото крило на „ Хамас “ Исмаил Хания съобщи, че няма да договаря с Израел за заложниците, до момента в който боевете не приключат. „ Информирахме всички страни, които се свързаха с нас по отношение на пленниците на врага, държани от съпротивата, че тази тематика няма да бъде отворена преди края на борбата “, сподели той. „ И това ще бъде единствено на цена, която съпротивата ще одобри. “, разясни той.

Израел счита, че Хамас държи сред 100 и 150 души, които бяха отвлечени от Южен Израел в събота.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху пък се закани, че войната занапред стартира и страната му ще приложи голяма мощ. „ Зверствата на „ Хамас ” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „ Ислямска страна ”. Вързани деца, екзекутирани дружно със фамилиите си. Млади мъже и дами, убити в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да разказвам тук. Винаги сме знаели кои са „ Хамас ”. Сега целият свят знае - „ Хамас ” е ИДИЛ и ние ще се оправим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този зложелател искаше война и ще я получи ”, сподели министър-председателят на Израел.

Германската прокуратура стартира следствие против членове на палестинската формация, обвинени в умишлени и непредумишлени убийства и в отвличания, съобщи Ройтерс. Вчера немското външно министерство съобщи, че измежду похитените от „ Хамас “ има и немски жители. В същото време войната продължава като израелските отбранителни сили споделят, че не престават да нападат цели на Хамас в линията Газа. През нощта израелските военновъздушни сили оповестиха, че са ударени 200 цели в Газа.

Европейски Съюз пробва потуши напрежението. Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел заяви, че е поканил висшите дипломати на Израел и Палестинската автономност да вземат участие в изключителна среща на външните министри на блока, съобщи Агенция Франс Прес. Борел съобщи, че външният министър на Израел Ели Коен и палестинският му сътрудник Рияд ал-Малики са били помолени да вземат участие в хибридните видео и персонални диалози след изненадващото нахлуване на „ Хамас “. Европейски Съюз изрично осъди нападението на ислямистките бойци против Израел, само че изпрати смесени послания по отношение на бъдещето на своята помощ за развиване на палестинците.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР