Докато историята с прословутата реплика на френската кралица Мария-Антоанета: Като

...
Докато историята с прословутата реплика на френската кралица Мария-Антоанета: Като
Коментари Харесай

Всичко, свързано с Мария-Антоанета, е скъпо

Докато историята с прословутата имитация на френската кралица Мария-Антоанета: " Като няма самун, да ядат пасти " и дали въобще я е изричала, е противоречива, историята с обувката й не е.
 Розовият елмаз
Огромният розов елмаз, който сложи връх

Кой обаче е купувачът

В неделя (15 ноември) бялата копринена обувка, принадлежала на последната кралица на Франция, екзекутирана по време на Френската гражданска война, е продадена на търг на четири пъти по-висока цена от предстоящото.

Наддаването стартира от 10 000 евро и завършва на 43 750 евро, оповестява Euronews.

Търгът се състои във Версайския замък, където кралицата, останала в историята като знак на ексцесиите във френската монархия, и крал Луи XVI са изправени на съд, преди да бъдат отведени на гилотината през 1793 година.

Смята се, че обувката, наречена на името на Мария-Антоанета, е носена постоянно от нея по време на всекидневието в двореца.

По-късно мадам Кампан, първа камериерка на кралицата, дава обувката на своята близка другарка Мари-Емили Лешевин де Превоазен. И от този миг до 15 ноември 2020 година фамилията й я пази.

" Този търг идва в миг, когато французите са изправени пред действителна неустановеност във връзка с своите полезности и доста от тях се придържат към историята на Франция ", споделя Жан-Пиер Осенат, началник на търга.

" Мария-Антоанета е човек, който провокира интереса на хората по целия свят ", прибавя още той.

Между другото, съгласно актуалната номерация, обувката с височина на тока 4,7 см и дължина на ходилото 22,5 см, дава отговор почти на размер 36.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР