Докато Илfн Мъск е зает с бизнеса на новопридобитата от

...
Докато Илfн Мъск е зает с бизнеса на новопридобитата от
Коментари Харесай

Проблемите за Tesla се трупат, докато Илон Мъск се разсейва с Twitter

Докато Илfн Мъск е ангажиран с бизнеса на новопридобитата от него обществена платформа Twitter, неговата автомобилна компания Tesla е изправена пред все по-неотложни проблеми. Тя подлага на тестване вярата на някои от най-големите почитатели на Мъск в техния гуру, излиза наяве от нов отчет, представен от Bloomberg.

А той демонстрира, че отслабването на търсенето на електрическите автомобили на Мъск в Китай принуждава производителя да забави производството и да отсрочи наемането на нови чиновници във фабриката в Шанхай.

На този декор акциите на Tesla, които изгубиха над $500 милиарда пазарна стойност тази година, са под нов напън, защото милиардерът употребява главната част от акциите си като поръчителство за нови заеми, които да се оправят с големия дълг на Twitter.
 Tesla
Tesla " стъпва " във втора страна от Югоизточна Азия

Поръчките за доставки на нови коли започват от през днешния ден

Разкритията от последните няколко дни провокираха угриженост измежду акционерите, които се тревожат за бизнес целите на Илон Мъск, откогато той пое кормилото на още една голяма компания.

" Бордът на шефовете на Tesla като че ли бездейства ", написа в Twitter Лео Когуан, който е един от най-големите самостоятелни акционери на Tesla. Той предлага назад изкупуване на акции.

Акциите на автомобилната компания се сринаха с над 50 % тази година.
 Най-скъпите и най-евтините места в света за покупка на електрически автомобил Tesla
Най-скъпите и най-евтините места в света за покупка на електрически автомобил Tesla

Най-евтиното място в света за покупка на този модел е континентален Китай
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР