Предупреждение за бустер за COVID от генералния хирург на Флорида, който съветва хората да не получават нова ваксина

...
Докато говори на пресконференция в четвъртък за губернатор Рон ДеСантис
Коментари Харесай

Докато говори на пресконференция в четвъртък за губернатор Рон ДеСантис в д-р Джоузеф Ладапо, генералният хирург на този щат, посъветва хората да се пазят на актуализираната бустерна ваксина за COVID-19.

Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) все още не е одобрила — която според съобщенията е предназначена да предпазва от подварианта на омикрон BA.2.86.

< p>„Има нова ваксина, която идва зад ъгъла, нова иРНК ваксина срещу COVID-19 и по същество няма доказателства за това“, каза Ладапо по време на пресконференцията, според местни новинарски издания.

„Не е провеждано клинично изпитване върху хора, което да показва, че е от полза за хората“, каза той.

„Няма клинично изпитване, което да показва, че това е безопасен продукт за хората – и не само това, но след това има много червени знамена."

По отношение на конкретни опасения, Ладапо предупреди, че актуализираните ваксини "всъщност причиняват на много хора."< /p>

Главният хирург на щата призова жителите на Флорида да вземат свои собствени решения въз основа на техния конкретен „резонанс на истината“, а не на „много образовани хора, които ви казват какво трябва да мислите“.

< /p>

„Когато се опитват да ви убедят да се чувствате комфортно и да се съгласите с неща, които не се чувстват комфортно, [които] не се чувстват като неща, с които трябва да се съгласите, това е знак, нали? Това е подарък“, каза той.

Вместо да разчита на новите ваксини, Ладапо призова хората да приемат .

ДеСантис назначи Ладапо, лекар, който е обучаван в Харвард и преди това е бил Медицински изследовател в UCLA, като главен хирург през 2021 г.

Д-р Марк Сийгъл, професор по медицина в и медицински сътрудник на Fox News, посочи, че ваксини „са били дадени на трилиони по света и в по-голямата част от случаите са безопасни."

Той каза пред Fox News Digital, „Лекарите с познания за ваксините трябва да участват в определянето на съотношението риск/полза за своите пациенти и да предлагат съвети, но в крайна сметка това е на индивида."

"За по-млади, по-здрави пациенти с непокътната имунна система и основа на имунна памет срещу SARS-CoV-2 от предишни ваксини и инфекция, мога да избера да не препоръчвам допълнителен бустер на този път, но очернянето му е опасен ход, който подкопава избора на пациента и ваксината като един от моите най-важни инструменти“, продължи той.

Групи с висок риск – включително възрастните хора, заедно с тези, които имате затлъстяване, диабет, хронични сърдечни заболявания, белодробни заболявания и рак — трябва да бъдат приоритетни при получаването на ваксини, каза лекарят.

„Новата версия, която е насочена към подварианта XBB 1.5, което все още е около 20% от случаите, също така е доказано, че е ефективно срещу нововъзникващите подварианти EG.5 и BA.2.86“, каза Сийгъл.

Въпреки че това не е изцяло нова ваксина, тя е лека вариация на предишната версия, отбеляза лекарят.

"Няма причина за пълни клинични изпитвания преди употреба", каза той. „Бързо ще натрупаме нови данни. Това вече не е експериментална ваксина.“

Има много по-висок риск от миокардит от COVID, отколкото от ваксината, според лекаря, който добави, че ваксината също намалява риска от развитие на продължителен COVID.

„Допълнителното всяване на страх относно ефективна и безопасна ваксина не е от полза“, добави той.

„Това е индивидуален избор“, каза д-р. Сийгъл.

„COVID все още е неприятен вирус, който може да засегне множество системи от органи, включително мозъка“, каза Сийгъл. „Ваксината е полезен инструмент, който не трябва да бъде злепоставян, атакуван или неправилно характеризиран.“

Докторът добави, че ще препоръча бустера на много хора – но не на всички .

„Няма да го предложа на тези, които току-що са имали COVID наскоро“, каза той.

Д-р. Брет Осбърн, сертифициран неврохирург и експерт по дълголетие в Уест Палм Бийч, Флорида, каза, че е съгласен с препоръката на д-р Ладапо, „тъй като се отнася за масите“.

Озборн каза пред Fox News Digital, „Както С течение на времето РНК вирусите са склонни да намаляват патогенността си, което означава, че причиняват по-слаби симптоми, тъй като вирусът мутира по-далеч от първоначалния си щам (на SARS-COV-2), който е отговорен за пандемията от 2020 г.“

С течение на времето тежестта и ще продължи да намалява и скоро ще бъде сравнима с грипа, прогнозира лекарят — „следователно бустерът просто не е необходим.“

< p>В клиниката си във Флорида Осборн каза, че не препоръчва противогрипната ваксина на пациентите, тъй като „самата инфекция почти винаги протича доброкачествено при индивиди с нисък риск и по подобен начин не вярвам, че нашата имунна система трябва да бъде лишена от на предизвикателства."

Озборн каза, че самият той много рядко се разболява - може би на всеки пет години, според него - "защото се грижа за тялото си, а не защото съм рутинно ваксиниран (което не съм). „

Въпреки това Осборн добави, че „високорисковото“ население – а именно възрастните хора, страдащите от затлъстяване и/или тези с – може да обмисли възможността да бъде подсилено.

< /p>

„За тази популация рисковете от инфекция с COVID-19 или дори един от нейните по-малко агресивни варианти може да са по-големи от риска от бустер, дори ако е преминал през ограничени тестове“, каза той .

Озборн също посочи, че ваксините срещу грип и други вируси преминават тестове в продължение на 10-15 години, преди да бъдат публично разпространени.

„Получаването на подсилване е лично решение – такова, което трябва да се направи съвместно с вашия лекар, който най-добре може да определи съотношението риск-полза," каза той.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) препоръчват на всеки на шест месеца и повече в Съединените щати получите ваксинация срещу COVID-19.

Уебсайтът на CDC също така посочва, че „повечето хора на възраст шест и повече години, които не са умерено или тежко имунокомпрометирани и са получили 1 доза двувалентна иРНК ваксина, не се нуждаят от повече дози ваксина към този момент."

Той добавя: „Хора на възраст 65 години и повече, които са получили 1 доза бивалентна ваксина, имат възможност да получат 1 допълнителна доза поне 4 месеца след първата бивалентна доза. „


Оригинален източник на статия: Предупреждение за бустер на COVID от генералния хирург във Флорида, който съветва хората да не получават нова ваксина

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР