Докато феновете на Игра на тронове“ тръпнат в очакване на

...
Докато феновете на Игра на тронове“ тръпнат в очакване на
Коментари Харесай

Направиха трона от „Игра на тронове“ за младоженци от Плевен

Докато почитателите на „ Игра на тронове “ тръпнат в очакване на премиерата на новия сериал, българин сътвори еквивалент на Железния престол. Той е изработен от 314 меча и е създаден за една необикновена женитба. На път към Плевен за среща с майстора на трона пое Запрян Запрянов.

Оригиналът на трона е висок над два метра и тежи повече от 130 кг. С към 90 кг по-лек е Железният престол на Христофор Гатев.

Преди пет години той и брачната половинка му стартират да създават украси за сватби. Едни от първите им клиенти им слагат нелека задача. „ Булката споделя: Aми ние не желаеме общоприета женитба. Двамата сме огромни почитатели на „ Игра на тронове ”. При което аз мигам на парцали “, спомня си Костадинка Гатева. Тогава се намесил брачният партньор й Христофор. Той самичък предложил да създаде Железния престол за сватбената гала.
 

В личен клип снимал напредъка по основаването на трона. Но, както самичък отбелязва, Железният престол не е тъкмо стоманен. По-скоро е пластмасов и дървен, обиколен със смола, признава Христофор. „ Минах, обиколих магазините, купих си мечове. Почнах от един дървен стол строшен. Бях си принтирал на три листа самия престол и от двете страни ”, спомня си майсторът. Завършил го за пет дни. Казва, че тронът е постоянен, само че въпреки всичко надалеч от оригинала.

Голямата премия за напъните му била реакцията на младоженеца. Но освен тронът напомнял за филмовата история на Джордж Мартин. Централно място в сериала заемат драконовите яйца на Денерис. Христофор и жена му изработили копия, които наподобяват по еднакъв метод, само че били направени от стиропор и кабърчета.

Освен украсата, сватбените клетви на младоженците също били въодушевени от сериала.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР