Докато едни учени спорят кое е по-важно – коефициентът на

...
Докато едни учени спорят кое е по-важно – коефициентът на
Коментари Харесай

10 странни, но сигурни признака, че сте интелигентен човек

Докато едни учени спорят кое е по-важно – коефициентът на просветеност (IQ) или прочувствената просветеност (EQ), трети се заемат напълно съществено да изследват дали външния тип и държанието на човек оказват въздействие върху неговия разсъдък. И стигат до непредвидени заключения.

Оказва се, че височината, тежестта, цвета на очите, даже дължината на пръстите ни имат отношение към нашето IQ. Проверете дали се откривате в някои от тези признаци, може пък да се окаже, че в скромната ви персона дреме брилянтен разум! Ако ли пък не – не се тормозете, всяка предписание си има изключения. Може би си тъкмо ти.

10. Шумна компания или самотност?

Интелигентните хора не се нуждаят безусловно от огромна компания, с цел да се забавляват. Водещи психолози открили, че непрекъснатото другарство с разнообразни хора по-скоро уморява хората с висок коефициент на просветеност, по тази причина те избират моментите, в които са уединено със себе си.

9. Кога се научихте да четете?

Въпросът не е в това, че умните деца се научават да четат по-рано, а назад – четенето прави децата по-умни. Според английски учени всичко е явно: колкото по-рано сте се научили да четете, толкоз по-широки са хоризонтите ви. Разбира се, това важи за хората, които не се лимитират единствено до един род или създател.

8. Вие сте по-голямото дете в фамилията

По-големите деца се оказва, че съвсем постоянно имат малко, само че статистически значимо преимущество във връзка с интелигентността. Според учените тази разлика не се дължи на биологични или генетични фактори, а на психическото взаимоотношение сред родителите и децата.

Тук си заслужава да отбележим обстоятелството, че Дмитрий Менделеев е последното, 17-о дете в фамилията, само че това не му пречи да сътвори периодическата система от химически детайли и да влезе в международната история.

7. Колко сте високи?

По-високите деца постоянно получават повече точки в тестванията за просветеност, а в зрелост печелят повече пари. Поредица от проби потвърдила, че бързорастящите 3-годишни деца се оправят с разнообразни задания доста по-добре от по-ниските си връстници.

6. Вземали сте уроци по музика?

Децата, които в продължение на 9 месеца са изучавали някакъв клавирен инструмент или са вземали уроци по пеене, имат по-висок показател на просветеност спрямо децата, посещавали театрална група или тези, които не са имали някакво странично занятие. Дали децата са по-интелигентни, тъй като са избрали музиката, или музиката ги е направила такива – учените към момента спорят по въпроса.

5. Колко тежите?

Безсърдечно изследване във Франция потвърждава, че по-слабите хора са с по-висок коефициент на просветеност. Според разбора тънката талия е директно обвързвана с нашето IQ. Обяснението: високоинтелигентните хора нормално печелят повече, а добре платените могат да си разрешат здравословен метод на живот.

4. И въпреки всичко ненавиждате да спортувате

Хората на интелектуалния труд са по-малко преносими и назад – тези, които не изпитват сериозен апетит за познание, са физически по-активни. Надарените хора избират занимания, които изискват неизменност и умствени старания, да вземем за пример играта на шах.

Като имаме поради предходната точка стигаме до извода, че сме попаднали в обаян кръг – поради ниската физическа интензивност качваме килограми, което пък се отразява на интелектуалната ни мощност. Изводът е явен – всичко е в салдото.

3. Какъв е цветът на очите ви?

Невероятно, само че хората със светли очи по предписание са по-интелигентни от тези с тъмни. Притежателите на кафяви очи няма потребност да се безпокоят: те имат други мощни страни. Светлооките се оправят по-добре със обстановки, изискващи изчерпателен разбор, до момента в който силата на тъмнооките е в бързата реакция.

2. Чувствителност към звуците?

Скърцащ под, хрупане на чипс, даже тежко дишане – всички тези звуци от всекидневието ни могат да се окажат вбесяващи за по-интелигентните хора. Учените разкрили мощна взаимозависимост сред способността на човек да се оправя с даден проблем и невъзможността му да се „ изключва “ от звуците на външния свят. Това положение даже си има напълно действително име – мизофония.

1. Кой пръст е по-дълъг: безименният или показалецът?

Погледнете ръцете си. Кой от пръстите ви е по-дълъг – безименният или показалецът? Този способ допуска, че колкото по-дълъг е безименният ви пръст, толкоз по-лесно се справяте с пространствени задания и проби по математика. Словесните обаче ви затрудняват. И освен това. Успехът във финансовите каузи също може да се дефинира по дължината на пръстите. Доказано е, че повече пари печелят хората, на които безименният пръст е по-дълъг от показалеца.

инфо: 10te.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР