Докато е в Черно море, корабът ще работи със съюзниците ...

Докато е в Черно море, корабът ще работи със съюзниците

Разрушител Арли Бърк на САЩ патрулира в Черно море

" Докато е в Черно море, корабът ще работи със съдружниците и сътрудниците на НАТО в района, работейки дружно за гарантиране на сигурността и стабилността в този жизненоважен интернационален воден път ", съобщи Шести американски флот.

Руските военни отбелязаха, че са почнали да наблюдават американския транспортен съд и да следят реакциите му, заяви организация ТАСС, цитирайки съветското министерство на отбраната в четвъртък.

Навлизането на кораба идва в миг на високо напрежение в района, като от една страна Русия, а въпреки това Украйна и НАТО организират военни учения през финалните седмици, а Москва отрича съмненията на Киев и Вашингтон, че обмисля инвазия в Украйна.

Навлизането на ескадрения миноносец клас " Арли Бърк " в Черно море при обикновен патрул става факт, ден откакто Русия съобщи, че е провела там военни учения с присъединяване на самолети и кораби, припомня Ройтерс.

Мисията на " Арли Бърк " следва сходно посещаване в Черно море по-рано този месец от флагмана на Шести американски флот " Маунт Уитни " (Mount Whitney), който също беше проследен от близко от съветския флот.

 

 

Източник: petel.bg