Докато до скоро обсъждахме, че страхотните Huawei Mate 40 телефони

...
Докато до скоро обсъждахме, че страхотните Huawei Mate 40 телефони
Коментари Харесай

Обрат за Huawei - САЩ позволи търговията на чипове с едно условие

Докато до скоро обсъждахме, че страхотните Huawei Mate 40 телефони може би ще са едни от последните за марката, поради комерсиалните рестрикции на Съединени американски щати, фокусът още веднъж се измества.
 Huawei Mate 40 Pro, Mate 40 Pro Plus и всичко за новите флагмани на компанията
Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus - най-хубавото от Huawei досега

Невероятни телефони, само че още веднъж без Гугъл

Тази седмица близки до Белия дом разкриха, че държавното управление е олекотило някои от рестриктивните мерки за търговия с Huawei, като в съответния случай става дума за опцията на компанията да закупува чипове за смарт телефоните си.

Financial Times цитират двама чиновници от азиатски компании за чипове, които чакат да получат лицензи за търговия с китайската компания.
 Снимка 497227

Не излиза наяве кои са тези компании, само че и двамата представители са на мнение, че чиповете за мобилни устройства " няма да бъдат проблем ".

FT обаче разяснява, че лицензи ще бъдат издавани, единствено когато съставените елементи не се употребяват в 5G бизнеса на Huawei.

Това значи, че китайският колос би трябвало да може да продължи да създава смарт телефони, само че ще продължи да изпитва усложнения с телекомуникационното си съоръжение.
 Снимка 495616

По-рано тази седмица олекотените правила разрешиха на Samsung Electronics да получи американски лиценз за снабдяване на OLED екрани към Huawei, което е още една индикация, че обстановката за компанията от Шенжен се усъвършенства.

Въпросът с лицензирането на програмен продукт от Гугъл обаче продължава да бъде проблем за Huawei, само че надалеч не толкоз огромен, колкото бе този с ограничението на търговията на чипове и съставни елементи.
 Huawei, Petal Search, Гугъл и по какъв начин новата търсачка заобикаля рестриктивните мерки на Съединени американски щати
Как новата търсачка на Huawei заобикаля рестриктивните мерки на Съединени американски щати

Софтуерът на Huawei пораства

През последните месеци Huawei направи доста, с цел да сътвори лична екосистема от мобилни приложения, тъй че в някакъв миг връзките на компанията с Гугъл и Съединени американски щати да нямат въздействие върху прекарването на потребителите на Huawei.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР