Докато дигиталната платежната система на БРИКС прави своя дебют, седем

...
Докато дигиталната платежната система на БРИКС прави своя дебют, седем
Коментари Харесай

БРИКС: Дигиталните активи и ролята им в борбата срещу съюза

Докато цифровата платежната система на БРИКС прави своя дебют, седем страни започнаха взаимно тестване на аспектите на токенизацията, засилвайки конкуренцията в изискванията на напредък на алианса.

Оглавяван от Банката за интернационалните разплащания (БМР), планът Agorá бележи забележителна крачка в консолидираното на токенизираните финансови системи.

Франция, Япония, Корея, Мексико, Швейцария, Англия и Банката на Федералния запас на Ню Йорк вземат участие интензивно в тази самодейност, представяйки обединен фронт против плановете на алианса БРИКС, ориентирани към сходни начинания за цифрови активи.

Забележително е, че икономическата коалиция на БРИКС е възприела технологията на дигиалните активи, по-специално с представянето на платежна система, основана на блокчейн. В устрема си към дедоларизация алиансът диверсифицира валутите и активите, с цел да поддържа тактиките за световна търговия.

Тестването на токенизацията от седем страни обаче акцентира евентуално предизвикателство пред самодейностите на БРИКС. Това начинание, подкрепено от БМР, има за цел да изследва токенизацията на трансграничните заплащания, отразявайки задачите, сложени от платежната система на БРИКС и начинанията, свързани с локалните валути. Като възприемат токенизацията, другите централни банки се стремят да преразгледат съществуващия паричен пейзаж.

Концепцията за токенизация провокира интереса както на бизнесите, по този начин и на централните банки, като основният изпълнителен шеф на BlackRock Лари Финк акцентира нейния трансформационен капацитет, предвиждайки бъдеще, в което всички класове активи биха могли да бъдат токенизирани.

Макар че това изследване предлага западен аналог на начинанията на БРИКС, следва да забележим дали планът на БМР за токенизация ще разшири приобщаващите параметри, сходни на тези, признати от участващите страни в колектива на Глобалния юг, който се стреми да понижи зависимостта от щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР