Докато държавата и в частност МВР се опитва да разплете

...
Докато държавата и в частност МВР се опитва да разплете
Коментари Харесай

Бежанци возят бежанци! Украинци влязоха в схемите за трафик на мигранти

Докато страната и в частност Министерство на вътрешните работи се пробва да разплете схемите за трафик на мигранти, украински жители все по-активно се намесват в този явно печеливш бизнес. 28-годишен украинец бе хванат на 30 август, до момента в който транспортира незаконно сирийски бежанци. Станислав Колесник е със статут на краткотрайна протекция у нас. Той е бил зад кормилото на микробус „ Форд Транзит “, с който пътували мигрантите, като в групата е имало и 13-годишно момче. У украинеца е открита и марихуана.
Прочетете още
28-годишния украинец е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.

През април различен украинец бе задържан в Странджа  с група от 13 мигранти от Афганистан. Игор Василковски е заловен на 12 април до село Индже челник със собствен съотечественик. Двамата таман товарели мигрантите в джипа си, когато са арестувани от граничните служители на реда. При ареста единият от тях е оповестил, че е народен представител. Той се е показал като Игор Василковски.

В  Украинската рада в действителност има депутат с това име. Съвпада и датата на раждане, която е в документите му – 31 март 1985 година. Василковски е представител на ръководещата партия „ Слуга на народа “.

Кратка информация демонстрира, че 37-годишният народен представител е попадал няколко пъти в полезрението на украинските медии. Преди година е имало скандал в родния му град Одеса.

Тогава Василковски е спрян след рисково шофиране по улиците. Униформените решили, че е пийнал, само че депутатът отказал инспекция и се държал жестоко. Наложило се по-късно да се извинява публично за държанието си.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР