Докато човечеството все още не е осъществило първи контакт с

...
Докато човечеството все още не е осъществило първи контакт с
Коментари Харесай

Извънземни подслушат телефоните ни?

Докато човечеството към момента не е осъществило първи контакт с извънземен живот, напредналите цивилизации от други планети може да са в положение да ни открият благодарение на личните ни телефони, твърди научно проучване.

Въпросното проучване е извършено от откриватели от Университета на Манчестър и Университета на Мавриций, които изследват радиосигнали, предавани от Земята заради потреблението на мобилни телефони. Тези сигнали на доктрина биха могли да бъдат открити от напреднал извънземен живот.

Констатациите от това изследване са оповестени в рецензираното академично списание Monthly Notices на Кралското астрономическо сдружение, написа " Телеграф ".

Документът отбелязва, че радиосигналите, излъчващи се в космоса, са се трансформирали. През 20-и век множеството радиопредавания са били от комерсиални радио и телевизионни станции. Сега тези излъчвания са по-малко от тези на мобилните връзки. Военните радарни излъчвания към момента са най-мощният източник на радиоизтичане на Земята, само че клетъчните кули в този момент заемат втората позиция.

“Всяка клетъчна кула излъчва радиосигнал с мощ от 100 – 200 вата. Като се има поради броят на кулите и количеството радиоизтичане, това възлиза на няколко гигавата, излъчени в космоса. Ако приемем, че извънземна цивилизация има комплицирана радиоастрономия, сходна на нашия телескоп Event Horizon, тогава нашите излъчвания би трябвало да могат да се откриват в границите на към дузина светлинни години ”, твърди изследването.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР