Докато бях главен прокурор, всички знаят, че срещу водения като

...
Докато бях главен прокурор, всички знаят, че срещу водения като
Коментари Харесай

Иван Гешев: Атанас Славов ще е единственият министър в ЕС, който ще бъде съден за клевета

Докато бях основен прокурор, всички знаят, че против водения като лобист Петьо Петров - Еврото се започнаха правосъдни дейности. Също по този начин виждате и нещата, които се изнасят в този момент към делото, което е формирано против Мартин Божанов. Пак по мое време е формирано.

 

Но, вижте, сериозният въпрос е различен. Защо постоянно откланяме тематиката умишлено за разнообразни проблеми в страната с някакви медийни балони, тъй като това лице – в последна сметка, е убито. Божанов е погубен. И ние в този момент приказваме за живота на едно лице, което е убито. Приемаме, че той е неприятен. ОК. Какво вършим с убийците, какво вършим със случая с Къро, с убийството на Алексей Петров. Това са поръчковите убийства, които се случиха през последните месеци. Убийствата ще продължат. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио „ ФАКТИ “ и предаването „ Разговор “ Иван Гешев, някогашен основен прокурор и създател на „ Граждански блок “.

„ За тях за какво нямаше комисии в Народното събрание. Ще кажа за какво! Мартин Божанов бе един треторазряден лъжец. Съжалявам, че по този начин приказвам за умряло лице. Сега виждаме по какъв начин се злоупотребява с имена. Има доста по-сериозни хора, които с години се работили в правосъдната система като лобисти, а не със корист с имена. Но тъй като той е безопасен се сътвори тази парламентарна комисия.

 

Държавата към този момент не съществуава, откакто имаше атентат с 5 кг тротилов еквивалент против основен прокурор на страна от Европейския съюз… Вижте, това, което последва, тези убийства, те ще продължат. Казах, че нямаме страна. Ето… Въпросът в този момент е къде е страната и предпазени ли са българските жители. Всичко друго е агитация “, добави Гешев.

„ Смятам да осъждам правосъдния министър Атанас Славов и Емануил Йорданов, поради думите, че има очевидна връзка сред мен и Божанов. Това са неистини. Тоест, министърът на правораздаване лъже. Аз съм доста обезпокоен за конгитивтните качества на Атанас Славов. И в едно досъдебно произвеждане ще желая психическа експертиза на Атанас Слвов. Емануил Йорданов пък сподели, че, до момента в който съм бил глава прокурор, Петьо Петров е напуснал следствието. Петров е напуснал през 2015 година. Тогава аз бях един елементарен прокурор. Тези хора би трябвало да се научат, че първо би трябвало да мислят, а след това да приказват. Явно министър Славов ще е единственият министър в Европейския съюз, който ще бъде съден за клюка. Сериозно съм обезпокоен за когнитивните качества на министър Славов, тъй като той споделя, че аз съм Господ. Това, меко казано, не подхожда на действителността, само че ще желая психиатрична експертиза в хода на правосъдното произвеждане дали е вменяем министърът, с цел да приказва по този метод. И двамата са лъжци “, сподели още Иван Гешев.

 

„ Божанов не го познавам. Единственият случай, за който описах, че съм имал допир до това лице, е, когато той е пратил водач да ме наблюдава с кола. Изпратил е негов водач от едно заведение да ме наблюдава с кола. Тогава НСО алармира Министерство на вътрешните работи, а след това ме осведомиха, че това лице дружно с жена компаньон са арестувани в Първо районно. Ако това е познанство… Какво да кажа повече. Такива документи има в НСО и в Министерство на вътрешните работи “, добави Гешев.

„ Една от аргументите, с цел да бъда освободен като основен прокурор, е вижте! Сигнал към системата. И си правете сметката! Щом основният прокурор може по този начин да бъде освободен, си правете сметката “, показа още Гешев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР