Докато битката за източния украински град Северодонецк продължава, Русия обяви,

...
Докато битката за източния украински град Северодонецк продължава, Русия обяви,
Коментари Харесай

Войната: Ще се предадат ли защитниците на химическия завод Азот

Докато борбата за източния украински град Северодонецк продължава, Русия разгласи, че ще даде късмет на украинските бранители на химическия цех " Азот " да се предадат.

Ще бъде отворен кулоар за евакуирането на стотици цивилни, които са намерили леговище в завода. Те ще бъдат отведени на територия, която е под контрола на луганските сепаратисти.

В откъснатия от света Северодонецк и в прилежащия Лисичанск остават към 15 000 мирни поданици, заяви регионалният шеф Сергей Гайдай.

Европейски Съюз желае да ускори съдействието с Израел в енергийната област, в подтекста на това, че Русия приключи доставките на газ за някои страни членки, с цел да си отмъсти за поддръжката им за Украйна. Това обръщение насочи ръководителят на Европейска комисия Урсила фон дер Лайен по време на визитата си в Израел.

" Кремъл употребява нашата взаимозависимост от съветските изкопаеми горива, с цел да ни изнудва ", сподели Фон дер Лайен в тирада в университета " Бен Гурион " в град Беер Шева.

В Йерусалим министър председателят Марио Драги сподели, че Италия желае да усили доставките на газ от Израел. Премиерът Нафтали Бенет увери, че Израел има предпочитание и запаси да обезпечи на Европа опция на съветските горива.

" Газпром " понижи доставките на синьо гориво за Европа по главния газопровод " Северен поток ". През май по него минаваха по 170 млн. куб. метра дневно. От началото на юни спадът е с една трета. Най-резкият беше през вчерашния ден - едвам 117 млн. куб. м, а през днешния ден от съветския тръст предизвестиха, че това ще продължи дълго поради механически проблеми.

Русия забрани на 49 британци да влизат в страната. Сред тях има представители на медиите и на отбранителната промишленост. Външното министерство в Москва разясни, че стъпката се подхваща " по отношение на антируските дейности на държавното управление на Англия по отношение на водещи публицисти в нашата страна и шефове на компании на отбранителния комплекс ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР