Докато Apple използва по-широки прорези за предните си камери, а

...
Докато Apple използва по-широки прорези за предните си камери, а
Коментари Харесай

Патент за невидима предна камера на Xiaоmi може да премахне прорезите и дупките от екраните ни

Докато Apple употребява по-широки прорези за предните си камери, а Samsung ги вкарва в дребни дупки, Xiaomi желае да предлага телефони с екран от край до край. Намеренията са ясни от няколко месеца, само че към момента нямаме подготвен артикул на процедура.
От телефон с невидима предна камера няма и диря за в този момент, само че патента на технологията ни демонстрира какви са проектите за това


Като цяло промишлеността ще завоюва доста от опцията за предложение на невидима камера под екрана. Дори най-малката дупчица в екрана прави камерата забележима и отделя част от екрана, която не може да се употребява обикновено.

За патента разбираме от Windows United. Става ясно, че Xiaomi желае да реши казуса като направи екрана си многослоен. Един от пластовете ще съдържа пиксели, които действат общоприетоо. Слоят под него няма да пропуща светлина до камерата по дифолт. Когато желаеме да я използваме, той ще стартира да пропуща светлина, а съответните пиксели в първия пласт ще бъдат изключени.

Разбира се, съществуването на патент не значи, че сигурно имаме подготвен артикул. Остават доста въпроси за възможни недостатъци на пикселите в региона на камерата, вярното отразяване на цветовете и какъв резултат ще има върху картината вторият пласт.

Ако въпреки всичко Xiaomi се оправи с предизвикването, ще излезе пред конкуренцията си. Със сигурност няма да е вечно обаче. Припомняме, че компанията първа пусна телефон без рамка към картината – Xiaomi Mi Mix. Малко по-късно всички останали започнаха да го вършат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР