Докато американското ръководство обсъжда дали да даде на Украйна F-16

...
Докато американското ръководство обсъжда дали да даде на Украйна F-16
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Американските самолети не искат да летят

Докато американското управление разисква дали да даде на Украйна F-16 или не, Военновъздушни сили на Съединени американски щати не могат да изпълзят от „ сивата зона “ на проблемите. Този път приказваме за техническото положение на американската военна авиация.

Фактът, че тя непрестанно се скапва, се оповестява от най-малко четири години. И по този начин, съгласно данни, оповестени в Defense News, авиационните специалисти Рейчъл Коен и Стефан Лоузи демонстрират доста грозна картина на положението на Военновъздушни сили на Съединени американски щати: към 40 типа самолети от главните класове демонстрират, в случай че не внезапен спад в степента на бойна подготвеност, то въобще нулево повишение на бойните качества. В същото време съответната цифра през 2020 година е била 72,7%, а година по-късно едвам 71,5%.

Например, техническата подготвеност на многоцелевия изтребител от пето потомство F-22 Raptor даже не доближава 52%. Тоест единствено половината от тези машини летят непрекъснато!

В отговор можете да чуете, че F-22, по този начин да се каже, е аероплан на „ възраст “. Но безусловно същата е обстановката и с най-модерните американски бойни самолети. Тяхната горделивост са изтребителите F-35.

През 2022 година флотът от изтребители F-35 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати е понижил своята бойна подготвеност и летателни часове, съгласно Бюджетната работа на Конгреса. Ето числата за съпоставяне:

Намалена подготвеност по вид изтребител - беше през 2021 година / стана през 2022 година:

▪️ F-35A - 65% / 54%;

▪️ F-35B - 61% / 54%;

▪️ F-35C - 53% / 58%.

В същото време по-голямата част от флота на тези изтребители е в употреба по-малко от четири години.

Основната причина за спада в степента на техническа подготвеност е дефицитът на аварийни мотори и елементи за тях. В частни диалози техници от Военновъздушни сили изясняват, че моторите са още " сурови " и не са достигнали заложените по контракт параметри, отхвърлят, от време на време без да са изработили и половината от ресурса.

Проблемът е, че командването на Военновъздушни сили публично призна, че няма задоволително потенциал за ремонт на силовия модул и облекчаване на нуждата от бъдещи извънпланови и планови поправки на моторите на тези самолети.

Оказва се, че опциите на американската военна авиация сериозно понижават още в спокойно време, да не приказваме за допустима военна рецесия, в случай че се случи през днешния ден.

С други думи, парите на данъкоплатците, изхарчени за суперскъпи и доста съмнителни планове, просто отиват напразно. По-точно - реактивните тръби на американските Военновъздушни сили и то с доста подозрително качество...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР